Review Legoland Malaysia | Land of Adventure

.
.
aiyarkkk... asyik bertangguh je cite pasal Percutian Legoland... sampai dah nak basi.. info lam kepala pun ingat² lupa sudah.. nak gebang ape lah ni.. :b

kite sambung balik yer.... lepas habis tawaf zon Imagination tuh, kami gerak ke zon Land of Adventure pulak. hari kami pegi tu memang panas terik yer.. padahal baru lepas hujan... tapi okey la.. kalau hujan kang satu ape pon tak boleh naik! :b 


welcome to Land of Adventure... adventure la sangat.. hehe.. :b


so, apa ride yang ada kat dalam zon Land of Adventure nih??
  • The Dino's Island
  • Bettle Bounce
  • Pharoah's Revenge
  • Lost Kingdom Adventure


The Dino's Island

ada satu ride kat sini ala² kat Genting gitew.. kat Genting tuh aku penah naik sekali.. tobat tak nak naik dah! huhhu... so kat sini pun malas nak naik! lagi pun penuh ngan budak² sekolah dok beratuq.. lagi pun naik ride ni komfem akan basah.. tak banyak, sikit mesti basah punye... huhuhu....


haa.. ada kan ride ni kat Genting? yang kena naik sampan tu, pastu menjunam turun.. gerun mak!


posing dulu.... air sungai nih memang dia sengaja buat kaler lagu tu kot no! ala-ala zaman epik pra-sejarah gitew.. huhuhu... tapi klu orang tak tau mesti ingat air keruh @ kotoq. huhuhu...


ready..... gooooo!


debushhhh!!


basah tak pe dik.. ada pengering kat luar.. bayar je RM5.. huhuhuh....


posing lagi....


Adventurer’s Depot
.
Adventurer's Depot ni kedai sebenier... ada jual makanan ringan n air.. ais krim pon ado.. aku tengok² gitew je barang lam kedai nih.. .. kena jauhkan hadif dari kedai nih.. kang semua mainan die nak! mahaiii oh... huhuhu... 


Jungle Cafe
.
kafe yang ada kat zon Land of Adventure.. kalau dok dalam Legoland ni jangan rungsing nak makan apa.. bersepah kafe dok ada! macam² jenis food. sedia duit jer sebab makanan adalah mahal.. huhuuh...


memang cantik cafe nih.. tepi sungai gitew.....


Adventure Games


mainan tikam² banyak la kat sini.. macam kat fun fair dah! huhuhu...


Bettle Bounce
 .
kat Land of Adventure ni seni bina dia bertemakan zaman firaun gitew...



tak nampak pun orang besaq naik nih.. semua budak² sekolah.. segan ler aku nak naik! kang berat sebelah.. boleh gitew? muahaaha....



ala-ala selero shot kat Genting kan? tapi ni versi budak punya lah.. rendah je pong.. :b


Lost Kingdom Adventure
.
kat sini ada ride cari harta karun.. tapi kita naik kereta lah... 


 haa.. gini lah keretanya... 

gerun gak dalam ni wei... macam masuk gua... masuk umah hantu pon ado sebab ada mumia, kelawar... pendek kata seram le jugak untuk orang yang penakut.. hukhuk.. dia akan bagi kita satu pistol berlaser.. pastu kena tembak lampu² kaler merah kot! adeh.. lupa dah aku nih.. huhuhu...



budak tinggi hadif dah boleh naik ride nih.. 


tengok patung tu teringat masa pegi USS.. :b


sama tapi tak serupa... ni gambar kat USS... best gila kot USS sebab ni tempat orang dewasa kan? memang puas main dalam nih.. Legoland lain lah.. die khas untuk budak²....


Pharaoh’s Revenge

Pharaoh’s Revenge ni playground untuk budak²... ada 2 tingkat.. hubby bawak hadif main kejab dalam ni while aku dok snap gambo kawasan sekitar....


kena paksa snap gambo ngan donkey.. senyum tak ikhlas.. panas pon ye jugak!

ini je la kot kat dalam Land of Adventure nih.. tak banyak pon ride die.. so-so je la... 

untuk entry next Zon.... stay tuned bebeh.... :p

.

4 comments:

eima said...

menarik .....

Nieyl said...

geram..geram...nak jgk pegi...ntah bler laaaa...

Nafira usof said...

best2!!

Nad @ MamaZN said...

hadif senyum terpaksa je...hihihi
comel!