Review Legoland Malaysia | Lego Kingdom

.
.
 next.... kite ke Lego Kingdom pulak... yang ni excited sikit nak masuk sebab die binaan istana lama yang sangat cantik.... tapi weolls tak abis round pun kat Lego Kingdom ni sebab dah penatttt. tambah pulak kaki dah lenguh sangat... hewhew... tapi merasa la naik roller coaster yang boleh tahan haibatt tu.. hewhew....

 boleh tahan besau jugak castle ni tapi takde mende pun dalam tu just tempat orang beratur untuk naik roller coaster je pun. :b



so, ape yang ada di alam fantasi Lego Kingdom nih?
  • Merlin's Challege
  • Royal Joust
  • The Dragon
  • Castle Stage
  • Dragon's Apprentice
  • The Forestmen's Hideout

Merlin's Challege

 memang untung bawak hadif pegi Legoland! sebabnye semua games pun die boleh naik... had ketinggian minimum kebanyakan ride kat sana ialah dalam 100cm


 ride ni lebih kurang macam merry-go-round jew...


boleh tahan pening lalat jugak naik ni woii....


King’s Market

King’s Market ni kedai jual cenderahati bertemakan Lego Kingdom. macam² ada... hadif nak beli pedang knight kat sini.. fuhhh mahai gila..sorry la nak.. kite cari kat luar je la lagi murah!

 aweks bawu~


 mak pon nak jugek~


Castle Stage

Castle Stage ni antara bangunan terbesar kat Legoland Malaysia. ala istana lama zaman pemerintahan kat England kot! ngeee~. memang cantik klu dapat fotogedik kat sini...
 

takde ape pon kat dalam ni.. just pintu masuk ke The Dragon je iaitu nak naik roller coster. boleh tahan ramai gak yang beratur kat dalam ni.. kena round satu pusingan istana ni jugak la nak que naik roller coaster.


The Dragon

okey.. aku memang cuak naik benda ni derr... memang tak bukak mata pong.. huhuuh... nak naik tapi gerun.. hewhew... hadif pun naik jugak roller coaster ni. tapi memang aku peluk die kuat² la sampai tetutup mata die.. takut die gayat...


Royal Joust

ride ni sesuai utk kanak² umur 3 tahun ke atas. dun worry safe punya coz ada tali pinggang...


masa naik tu memang takde orang.. so sempat ler hadif naik 2-3 pusingan.. huhuhu...

The Forestmen’s Hideout

pic credit to azuanzahdi.com

yang ni aku tak sempat nak masuk... lebih kurang macam playgorund jugak tempat budak² main... hewhew...


p/s : ade satu lagi Zon dalam Legoland ni aku nak review... tak sabar nak cepat abiskan review.. tapi pemalas amat nak karang cerita.. hewhew...


.

5 comments:

Nafira usof said...

sonoknye..
mmg tempat nih sesuai utk kanak2 kan~

eima said...

menarik ..tp ptg princess tu menakutkan la

mama_umar_maryam said...

berbaloi sume hadif blh main!

Nad @ MamaZN said...

alahai sonoknye la gai tgk hadif ni jalan2 / main2 kt legoland

terbayangkan zakwan plak yg dok main tu, haha!

Cik Eka said...

sonoknyaaa.. tapi regaaa aummmm mahainyaaa... hahahaha