Tips ke Legoland Malaysia

.
.

wokeh... meh aku nak list beberapa TIPS PENTING kalau korang nak pegi Legoland Malaysia...


  •  korang digalakkan untuk beli tiket secara online untuk mengelak dari kena beratur panjang kat kaunter tiket. specially time cuti sekolah la kan? kalau nak dapat diskaun, beli tiket seminggu sebelum pergi Legoland.. or boleh guna baucer free yang ada.. korang leh refer entry aku pasal TIPS nak dapat tiket murah kat link tu eh.



  • aku hari tu parking kereta kat Medini Mall nih... sebelah je dengan legoland. kena jalan sikit la tapi boleh cuci mata kat mall nih.. ngeee~ macam² ada... nanti aku up entry lain pasal Medini Mall nih... kalau nak dekat dengan Entrance Legoland, sila parking kereta dekat Zon 2 yer... 


  •  oleh sebab Legoland ni masih baru, pokok² yang ditanam pun tak besau lagi, so keadaan memang la sangat panassss.... sila bawak payung yer... pakaikan anak topi dan baju nipis² jer.. kalau perlu pakai la sunblock.. hehehe... dan kalau hujan, semua rides die tutup yer... untuk mak² pulak, pakai la pakaian yang sesuai.. dress/skirt tu tolak la tepi dulu.. memang tak sesuai langsung! nak naik rides pun kena kepit! ngeeee....



  • aku hari tu memang datang lenggang mak limah jer.. bawak henbeg je masuk. so memang kena beli la air mineral + makan kat dalam tu... tapi aku ada baca banyak review pasal legoland nih, mostly cakap better bawak makanan + air dari luar. sebabnye staf legoland tu tak check pun beg kite masa masuk tu.. depa pun paham agaknyer kan harga kat dalam memang mencekik!! staf jaga entrance tu pun budak² melayu kite.. so boleh slow talk ngan dowang....



  • sebelum bawak anak pegi beratur naik rides, better korang check dulu had ketingian nak naik ride tu yer.. kang rugi jer penat beratur tapi tak boleh naik! :b


tu je la kot TIPS yang boleh aku listkan.. harap boleh bantu korang yang merancang nak pegi Legoland nanti yer... thanx for reading guys... 

.


7 comments:

anis said...

macam best je masuk dalam ni. dapat juga tiket dis 35% tapi jauh sangat.

Kniedaz said...

good tips...thanks

Nad @ MamaZN said...

U r da best la kay! Gud info! =)

Nafira usof said...

okeh.. good tips.. tengkiu~

Zura Lee said...

mmg dh agak dh klo kt theme park cenggitu hege mknn ngn minuman kompom2 mencekik mcm pontianak..huhuh

eima said...

wahh kena tunggu alisha besar dulu la...kang rugi ...aku kena tinggal tak leh nk join

Suhailah Nor Asim said...

Salam. Mari menginap di Sufie Homestay Johor yg harga sgt berpatutan dan hnya 20min shj ke Legoland. Layari blog untuk maklumat lbh lanjut http://sufiebiz.blogspot.com