Ape ke Mahai beno Beg Sekolah weiiiii?

.
.
ohh... hari semalam kami anak-beranak pegi cuci mata n poket kat Jusco Balakong.. tetap nak panggil jusco kan? sebut Aeon macam tak besh! :b... tujuan utama nak carik barang sekolah hadif. tapi skang kan tengah sale? sempat ler mak rembat bantal n cadar bawuuu... ngeeee~


hadif nak beg tarik ada roda gambo Ben 10.. harga die gile mahai wehhh? RM99.90.. tambah sekupang lagi jadi RM100! bapak mahaiiiiiiiiiii! gilesss.... tak sanggup mak nak keluar duit banyak tu! tsktsk...


yang gambo spongebob ni ade la less.. yang kat atas takde.. sobss...

so, semalam memang tak beli pape pun barang sekolah hadif. hewhew.. alat tulis, pencil box pon boleh tahan mahai... apaknye cakap beli kat tempat lain nanti...

korang tau tak kat mana boleh dapat alat tulis n beg skolah murah²? share² lerr....

pastu, dak hadif ni kalau kite tanya memang die tak nak pegi sekolah.... siap ngamuk bagai kalau kite usik suh pegi skool... ater, cane aku nak buat nih??? pening!

.

22 comments:

♥cikmOt♥ said...

kat bintang, pusat pakaian hari2...ada jek beg tarik gambar kartun cam gitu harga RM25 gitu...
ok jugak kualitinya...

aku baru beli...tak pai hati nak beli yang mahal2....

*azni* said...

kat mydin pun murah gak..

Anje Mamy Balqis said...

tak pe lama2 dah ada kawan sure suka pi sekolah...balqis baru beli beg...mmg mahal giler beg budak2 skrg ni tak sama cam kita dulu2 kan...tapi nak wat camne...

Me said...

memang la regenya camtu k..kalau tesco murah cikit kot..kurang 10 hinggit drpd rege tu..sama gak..

Me said...

memang la regenya camtu k..kalau tesco murah cikit kot..kurang 10 hinggit drpd rege tu..sama gak..

Faina Arisya said...

kat Nilai 3 pun ada gaks beg2 sekolah.. murah pun murah.. mahal pun tak semestinya tahan lama.. sebab dah pernah ada experience.. adik ipar bagitau brand Swan tahan lasak.. wallahualam..

Nad @ MamaZN said...

Kat mydin usj beg ben10 ada yg rm12
Tp takde la roda...
Mydin brg murah2, syok gak soping kt sana
Beli mahai2, pakainye kejap je nnt..
Baru tadika kot
Perangai hadif xmo p skool ada ala2 zakwan gak ni
Hmmm

TeacherAzimah said...

kat mydin subang...best! and kat tesco pun not bad. yg penting harga tak semahal di aeon. GM pun blh masuk pilihan ;-)

Puteri Satu said...

kat Nilai 3 banyak... kat hari2 pun banyak murah2... hadif umur berapa ye? selallu budak2 kan excited nak g skol.. tapi bila dah sekolah sehari dua tu baru dia buat hal tak nak gi... dari pengalaman akak la.. masa Aqilah umur 3-4 tahun memang sebok nak gi skol.. bila hantar.. meraung2 tak nak tinggal... last2... 5 tahun jugak baru hantar skol... :) apapun.. selamat menempuh alam persekolahan ye hadif...

Just said...

hi.. selalu jd silent reader je tp part beg sekolah ni tertarik pula nak komen. semalam i beli kat Haniffah beg trolley tu RM21 je. Tp kene sorok sampai nak buka skolah kalau tak.. hmm.. hahahah..

Qhaifa Nur said...

betul..skrg ni sana sini sale..sambil beli barang anak terbeli juga barang mama...
barang sklh anak belum beli lagi...

Ya ALya said...

Maybe yg ni mhl sebab kualiti zip n roda dia kut....

anis said...

belum shopping barang sekolah lagi. baru nak masuk tadika.

ieyda said...

kat econsave di jalan reko pun ada murah jgk....trylah terjah kat sana

mummy_ayu said...

memang pun..Ayu beli kat ada jalan kat seremban nie..memang kitaorg masa sekolah pun beli bag kat situ jer..beli bag Ian & Iris...2 bag, 1 besar, 1 kecik..tak sampai RM 100 pun..cantik pun cantikl..katun2 gak...and ada roda pun...sekarang memang, semuanya mahal..
Hadif..tak nak gie school? mula2 jer tu..nati dah ada kawan..ok la tu..kan sayang?

SYANI said...

Saya selalu beli kat HAri2 @ kedai ah-so raget kat rumah ni je..Beg sekolah tak sampai RM30 pun..

bunga_rose said...

JJ mmg mahal2 beg dia weh.. Hadif tak nak skool ke.. Anak aku kimi tu terlebih exited nak sekolah.. tiap kali lalu sekolah tu dia tunjuk tu sekolah dia.. tak tau la nnt dah sekolah dia exited cam skrg ke tak haahah

Jue a.k.a Ibu 2F said...

memang mahal...
sebab kat jusco kot ada brand...
jue beli swam rm 79.90 tapi ada warentty 3 bulan

isabelle frankly said...

beg ben10 tu masa metrojaya sale kat stadium pernah dpt half price. yg ori punya

Nana said...


Aritu aku ada gak niat nk bli kt kl skali masa g kluang tgk murah plak kt sana
Beg xdd smpai mahai 60-70 murah je mujorla hai
Alama hadif xmo g skolah ke heheh
Aku risau gk mia nnt cmne
Tp bila kita ckp psl skolah dia nampak xsaba g skolah

nurulfarehah said...

mhl sbb lokasi jualnye tu. :) las wik g jusco juga. beg roda kecik jek, RM 129.90. farish yg nak skolah tahun dpn tu pon teruja bagai nk rak-- ibu beg dia ade tayar. heheh~

Siti said...

kalau taska/tadika 3-5 tahun x pyh beli alatulis..kat sekolah dah disediakan segalanya..

beg pun bli yg biasa2 je sbb cuma nak letak baju basahan dia je lepas mandi tengah hari.. setakat 2pasang baju xperlu beg tarik..pikul jela.. sometime kena ajar anak rasa 'beban' biar dia sedikit mengerti dan tahan lasak..