Animal Farm, Bukit Tinggi

.
.
Sampai je Bukit Tinggi, first skali kitowang terjah Animal Farm... ye la, time tu dah kui 11.30 pagi.. lambat sangat kang panas pulak.. tak syiok la nak beramas mesra dengan haiwan kat situ. hewhew.. lagi pun hadif asyik sebut nak tengok rabbit dengan arnab. sama je kan? huwahuwa... nasib la anak.. dah bape kali cakap rabbit n arnab tu binatang yang sama, still jugak nak tengok 2 haiwan tu.. adesss... eceli, kat sini bila dah tengahari pon tak rasa panas sangat. still rasa sejuk dingin gitew... tapi maybe sebab aku pegi tu time hujan rintik² kot.

Animal Farm... parking je depan tuh...


Entrance fee RM3 sajok... 


beli tiket kat Bunny Shop


haiwan kat dalam ni dorang biarkan berkeliaran.. konsep mesra dan bermingle dengan visitor gitew.. hehehe... lagi pun depa jinak² semuanya... dalam ni ade bape jek haiwan pon.. ada rusa, arnab, donkey, kura², etc.. dalam 5/6 jenis haiwan jer... tapi it's okey asalkan anak hepy...



rabbit


daku yang kegelian nak bagi rusa ni makan.... tak berani haku.. kang die jilat tangan.. aiyakk.. aii geli la youuu.....


takat pegang camni boleh la...


happy face!


cubaan pertama snap gambar hadif lompat!


gedix santai dengan anak....


dah habis bermesra dengan haiwan, jom gerak tempat lain pulak.. sebelum tu basuh tangan dulu yer...


toilet pon disediakan kat sini... nasib la anak sape aku snap dalam gambar ni.. hewhew...


6 comments:

Falsya said...

everytime gie sana xpenah smp kat animal farm..;)

Nad MamaZN said...

Adoi, seronokkknya!
Kay, rase2 raya.cine ni ramai x org kt sana ek?
Ke jln karak tu yg jem kan?

MRS. K said...

Nad MamaZN ~ erm.. rasanya macam ramai jer.. cuti kan? huhuhu

♥cikmOt♥ said...

aku hari tu lalu jek sini...masuk tak la kut..sebab time tu ramai benor...

Ya ALya said...

ya mmg teringin sangat nak g bukit tinggi ni...sebab nak beli fm bukit tinggi...belum ada lagi dalam koleksi tu...hehehehehe

Ya ALya said...

ya mmg teringin sangat nak g bukit tinggi ni...sebab nak beli fm bukit tinggi...belum ada lagi dalam koleksi tu...hehehehehe