Jalan² Makan Angin 2012

.
.
 Alhamdulillah.... aku rasa tahun 2012 adalah tahun yang paling banyak kami sekeluarga pi berjalan makan angin... yang paling best sebab dapat bawak family kitorang turut serta dalam percutian tu... sangat² best! So, kat bawah ni aku nak listkan percutian² aku n family untuk tahun lepas. mind you, ni sekadar untuk kenangan dan tatapan aku dan keluarga yang baca belog aku ni yer... dan semoga entry² percutian aku ni boleh bagi panduan kat korang yang belum jejak kaki kat tempat tu... tq.


Bulan Januari 2012

 Percutian pertama untuk tahun lepas adalah Tiara Beach Resort... kali ni memang ramai sedara mara yang join sekali coz konvoi ramai² dari Johor ke PD. time tu adik aku (makteh hadif) kawin kat Batu Pahat... so balik tu singgah sini dulu sebelum pulang ke rumah masing². memang penuh apartment kami time tu.. sebab tak muat yang lelaki terpaksa cari hotel lain kat luar. dah la time tu raya cina. harga hotel semua mencanak! untuk entry bercuti kat Tiara Beach Resort korang leh tengok SINI yer...


Bulan Februari 2012
.
kebetulan Mr. K ada kerja kat Kuala Selangor, so die ajak aku ikut sekali... pegi balik hari jer... die siap suh aku google lagi tempat yang menarik kat Kuala Selangor tu... so merasa la naik train sampai atas Bukit Melawati tu... hehehe.. nice jugak tempat ni... yang belum penah sampai tu, korang pon patut datang sini yer... leh refer entry ni untuk tempat² menarik kat Kuala Selangor.


pegi Fraser Hill ni dengan kawan² opis.. so total ada 4 family... memang meriah la kan coz pegi ramai².. masa ni aku n opismate beli deal hotel kat groupon.  RM58 sajok satu bilik... refer Entry ni...


Bulan Mac 2012

Percutian di Suria Service Apartment Bukit Merah Laketown ni adalah percuma sebab sepupu aku yang belanja.. hewhew... kebetulan company die bagi 3 bilik free, so die ajak la aku join sekali... lagi pun time tu memang aku balik kampung coz esok tu nak ke Langkawi dengan my family...



cuti sekolah bulan Mac tu aku n family pegi Langkawi.. mak aku nama je orang Baling, Kedah tapi Langkawi pun tak penah sampai... kesian mak.. so aku buat la plan untuk bercuti di Langkawi... tak penah bosan pun tiap² tahun pegi Langkawi... memang best!!! korang leh tengok entry ni untuk cari info pasal sewa kereta murah n homestay kat Langkawi.


Bulan April 2012

tercapai gak hasrat aku n BFF nak pegi USS Singapore lepas 3 bulan dok planned! huhuhu.... memang enjoy habis kat sini... rasa macam nak pegi lagi! tak puas nak main... InsyaAllah, tahun ni ingat nak pegi lagi dengan hubby n adik pulak. tengok dulu faktor kewangan camne sebab ingat nak beli tiket fast lane.. muahahaha... ada hati tu! korang boleh refer entry USS untuk tips dan tiket murah ke USS... memang berbaloi²...


wokey... stop sini dulu.. nanti sambung untuk percutian yang lain.. daaaa...


9 comments:

Nieyl said...

wow!hampir setiap bulan g holiday nie..best tuh.....

mama tisya said...

ingtkn td nk p berjlln lg thn baru...mmg best la jln2 mkn angin

Nory Zoulkefle said...

bestkan dapat berjalan2...

eima said...

mmg byk gile...syok...

Chekgu Azrine said...

Mmg tahun jln sakanla ek..hehe

Kniedaz said...

wah..seronoknya tapi bagus ada entry ni..siap ada info lagi..

Nad @ MamaZN said...

Kite pun mmg byk refer entry kay utk rujukan p cuti2..byk info =)

Ps: nak ada dlm bloglist kay kat sblh tu bleh? Hehehe

bunga_rose said...

dasat ko.. tiap2 bulan holiday.. aku dah lama tak holiday.. tahun ni tak kira, aku ckp kat laki aku kena gak holiday, sesak kepala tak holiday aaaagagaa

QasehnyaRania said...

as-salam bestnya.;)
semua kenangan terindah ;)