Jalan² Makan Angin 2012 Part II

.
.
jom sambung balik entry semalam ~ Jalan² Makan Angin Perut Kembung :-b


Bulan June 2012

cuti sekolah bulan Jun macam biasa mesti nak plan bercuti dengan mak ayah n adik²... parents aku kan meniaga kantin skolah, so time cuti skolah je la boleh berjalan... hewhew... memandangkan masa tu ayah aku baru je operate kaki, so mesti die tak larat nak berjalan kan? pikir punya pikir, alang² nak berehat dan kurangkan berjalan, jom kite book hotel yang dok dalam bilik tak payah keluar-keluar... muahahaha... so, bercuti lah kami di Grand Lexis PD. memang berendam sampai lebam n makan atas katil je la.. hewhew...


Bulan Julai 2012

ni 2nd time pegi Cameron... last dulu pegi tahun 2009. so teringin nak pegi lagi... maka pegi la kami anak-beranak... menginap kat Hotel Chua Gin area pasar malam brincang.. sebab time tu bukan peak season, so rate pun murah RM68 je.. tapi Nad pegi musim cuti skolah, rate mencanak kan Nad?


Bulan Oktober 2012

bawak family belah hubby bercuti kat Rumah Peranginan Persekutuan Morib... sewa banglo besau RM60 sajok! berbaloi-baloi... percutian yang very the santai coz tepi laut n kawasan yang sangat tenang... beshhh...


Bulan November 2012

masa ni ikut hubby pegi outstation ke JB.. so alang² dah sampai JB, harus la terjah Legoland kan? lagi pun banyak nau iklan kat tv tu ha.. hadif pun tiap² ari dok request nak pegi Legoland. so ke sana la kita... as long anak hepy, ibu bahagia... :-b


Bulan Disember 2012

pegi Felda Residence Hot Springs Sungkai sebab ada meeting opis n family day.. tapi kira bercuti jugak la kan? tempat yang sangat privacy.. memang sesuai pegi bercuti untuk orang yang nak relaxkan otak.. best jugak wei tempat ni... refer entry ni untuk info yek...


untuk tahun ni InsyaAllah, awal bulan April weolls nak ke Pulau Redang.. tiket AA ke Terengganu pon dah beli masa promo haitu... dapat RM55/person pergi-balik... dan ujung bulan April nak ke Jakarta-Bandung... tiket pergi-balik dalam RM92/person. nak bawak my mom pegi soping. hewhew... kalau takde aral, InsyaAllah... kita hanya merancang kan?


11 comments:

ieyda said...

kak, ieyda dah follow akak di sitebar iklan nuff X tu....hihihii

Nieyl said...

wow!dah de perancangan tahun nie ye...nieyl baru plan nak pegi KK nie..

mama tisya said...

sronok la kn tiap2 bln jln...

Mia Kassim said...

paling best jalan2 dengan family.....meriah.....

Nory Zoulkefle said...

syoknyer...tgh tggu AA buat promotion gak ni..nak try test...hehe

Nafira usof said...

bestkan kalo dapat pi bercuti.. lagi2 ngan famili.. moga tahun 2013 nih lebih byk peluang gi bercuti..:)

::NureeN:: said...

thn ni nk terjah lg la CH :)

Nad @ MamaZN said...

Mencanak sgt harganya, hukhuk!
So better plan cuti2 anda awal2 hehe...

Besnye nak p jalan2
Eh, kami xjd p ledang resort tu, heheeh

Lynn Hamzah said...

setiap bulan gie berjalan ek tahun lepas...syok betul la...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

jadual penuh dengan jalan2...
tahun ni dah ada perancangan ke nak pi mana?

eima said...

fuh 2013 dah ade plan ...mmg kaki jalan