Apa yang Best kat atas Bukit Bendera?

.
.
sampai je kat atas Bukit Bendera ni korang akan disajikan dengan pemandangan yang sangat cantikkk..... dengan kepulan awan yang unik, laut membiru.. gabungan yang sangat cantik untuk fotoshot. :-) pesat membangun betui Penang nih... bangunan merata-rata...

sape yang mai Penang jangan lupa naik Bukit Bendera naaa....


saya dah sampai... korang??? :b

basically, takde ape sangat pun kat atas nih... just tempat tengok seluruh Penang dari atas bukit, amik angin. takde aktiviti sangat pun... tempat santai² jer...


sape nak pakai henna leh ler buat kat sini.. tak sure bape hinggit sebab tak singgah tengok pun.


nak bergambar ngan ular sile singgah kat sini...


kalau malas berjalan, boleh la sewa buggy ni.. kadar sewa ialah RM30 utk satu buggy. dorang akan bawak pusing² satu Bukit Bendera.. kami tak naik pun.. pusing dekat² jerk...


balai polis pun ada...


berasap je la kejenye..


Muzium burung hantu pun ada.. tiket RM10 rasanya... 


Cliff Cafe... kami lepak kat sini je lebih.. makan² n minum² huhu...


ni la suasana cafenya...


nak order makan kat tingkat atas.


order minum kat tingkat bawah yer...


ujung sana tu tempat jual sebenier.. mahai wei barang² dia... memang ape pun aku tak beli la since dah tak berapa tegar kumpul fm.. wakakaka.....


order air durian belanda dan abc. dua ni harga RM10


ABC bukit bendera katanya...


dah mai penang harus la order laksa.. boleh tahan gak laksa penang hill nih.. harga RM4. ok la tak mahai sangat. mulanya cadang nak ke Balik Pulau sana nak pekena laksa sedap tu.. tapi kat atas ni pun dah okey, so cancel la laksa liklau.. kita cari char kuey tiaw plak pasni...


dah siap makan, jom kita pegi puncak paling tinggi kat Bukit Bendera nih... kena panjat tangga tu yer.. mengah wei...


kat atas ni ada playground.. belakang tu ada kuil..


meriam lama...


Masjid Bukit Bendera nan indah.... sayu je dengar laungan azan kat puncak nih...


dah boleh harap dah hadif skang nih tolong snap gambar makpak die.. gud job son!


dah jom balik!! sebelum tu snap gambar seketui dua...


my heroes...


time nak turun... curam ohhh... dah la kami dok depan skali...


dah sampai bawah... background tak cun depa tengah renovate ape ntah kat pintu masuk..

byebye Penang Hill.... kalau panjang umuq, kita jumpa lagi naa....


9 comments:

Nana said...

Aku makan abc kat food court dia maysallah rasanya abc plg sedap aku penah makan

Nad MamaZN said...

Huiiii, teruja nak p penang!

Ya ALya said...

fm klu murah kt batu feringgi tu je la pun......

Farrah Filzah said...

Wah...dah makin cantik bukit bendera ni ye. Last saya pergi rasanya 10thn dulu...

Nory Zoulkefle said...

ingatkan kat atas bukit ada bendera rupanyer, macam2 ada....hehe

eima said...

wahhh dah byk yg upgrade dulu zoo brg hantu takdak ... cafe tu pun cam medan selera je ... hmmm kena repeat lg la ni ....llast pegi fahim umur 3 bln

::EIDA:: said...

teruja nak pergiiii

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

blom pernah sampai lg ni,
one day.. InsyaAllah..

best la kg awak,
ade sungai batu- batu gitu..
blh picnic..
woooo.. bestttt!!!

eynda said...

Dah lain kot bukit bendera ni... last sekali pegi masa adam kecik, belum peknenkan Hannah pun... teringin nak pi bila tengok gambar2 ni..