Musim Demam~

.
.
rata² tengok kat FB ramai yang up pasal demam... musim kot kan? dengan cuaca tak menentu skang... klu time panas tu, memang terasa bahang betui.... 

hari Jumaat lepas aku halfday sebab nak balik kampung.. then masa amik hadif kat skool aku perasan hadif macam sakit mata, tapi tak merah just ada taik mata jerrk... ahh sudah! berjangkit ngan kawan skool dia lah ni.. aku tanya hadif ade yang sakit mata ker? hadif cakap ada... lol.  

so, weolls gerak balik kampung malam tu sebab tumpang abang aku... die amik kami dalam kui 1.30 pagi.. hohoho.... nak elak jalan jam la kononnya... tapi ok la.. perjalanan smooth cuma ada stengah tempat jerk slow moving...
 
habis ku bogelkan dak hadif ni, tinggal spender jer.. huwahuwa...

hari Sabtu tu pegi ler klinik amik ubat sakit mata... tapi time tu hadif dah start demam. dokter check suhu dalam 38°c. 

hari Ahad plak tengok mata hadif dah okey skit. kiranya taik mata dah takde la masa die bangun tido tu.. dah tak demam pon.. siap boleh ikut pakcik die pegi makan kenduri kat kampung. so lega di situ ingat hadif dah okey la kan?

sekali malam tu demam die datang balik daa... aduhhh... demam on-off camtu.. aku dah risau nih.. pagi isnin tu hadif dah okey skit. sempat lagi die ikut pakcik die ronda makan angin naik moto. haih.. lepas balik dari merempit tu la start hadif demam panas.... aku agak sebab sejuk naik moto n telan angin banyak sangat.. huhuhu...

patutnya weolls balik KL isnin pagi tu ler.. nasib baik abang aku cakap balik malam.. so, dari pagi sampai ke petang tu aku dok tengokkan dak hadif je la.. panas betui kali ni... dok ulang alik bilik air bagi hadif mandi sejukkan badan.. then jelum kepala pulak... susah hati betui bila anak demam.. dah la hadif ni jarang² demam. so bila demam tu aku jadi gelabah skit!

weolls gerak balik KL dalam kui 11.30 malam hari Isnin. so, hari Selasa memang lepak kat umah je la.. hadif pun tak sihat. demam dah kurang dah siang tu.. tapi malam tadi lepas bagi makan ubat jer hadif muntah² pulak. habis la sopa mak! hewhew...

pagi ni aku hantar hadif pegi skool... sebab rasa macam dah okey.. sampai opis tengok senyap sunyi.. ramai yang sambung cuti lagi... hohoho... kalau ku tahu aku pon evl jugak! takde la nak anta hadif pegi skool.  harap² hadif ok la kat skolah tu.... 



5 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

ala kesian dia...
moga cepat sembuhye sayang

ronna said...

assalamualaikum.. dear

kalo hadif still demam, please sms/wassup/call nini 0199463631. nini ada something nak share.

ikhlas, nini.. :)

eima said...

cepat sembuh hadif ....
wlupun muka demam muka awak ttp jambu

Hyazz Eibrhm said...

La..demam raya lah tu..sian hadif..moga cepat2 sembuh yer dif

Nad MamaZN said...

Musim..
Zakwan nayli pun demam gak
Hukhuk