Tudung Vietnam ala Fareeda....

.
.
hohoho.... skang ni dah bersepah tudung sejibik-sejibon macam tudung cik idah di pasaran.... dan yang latest orang dok jual tudung dari Vietnam... cari je kat fesbuk. gerenti banyak pilihan... sebijik yuolls... kaler hot-hot pulak tu!! dan aku pun dah ada satu tudung made in vietnam nih~ :b

sejibik cam cik idah punye tapi ofkos la ada beza dari segi KUALITI. kain cik idah lagi lembut, brooch dari korea, awning cantik! tapi yang ni kualiti kain ok jugak, brooch china mari, awning lembik sikit...

tapi??

apa ada hal??? asal cantik dan selesa di pakai... mak tak kisah noks. :b


tudung vietnam~


tudung ni beli dari my officer... die pegi bercuti kat Vietnam haitu.. so memang dah siap² pesan kat dia suh borongkan tudung ala cik idah ni.... lagi pun die juai murah² jer.. RM55. kalau kat fesbuk tu orang jual harga dari RM70-RM120 tudung vietnam nih...


Peminat setia FAREEDA mesti ada dua tudung nih!!! padelpop n caca. must have gitew... antara kaler hot meletup punya! ramai orang dok buru... hewhew.... kedua tudung ni aku dah jual pun... itu kelebihan tudung fareeda, coz kita boleh jual balik. komfem ada pembeli! harga pun tak jatuh banyak. still rm100 ke atas. aku dah nak slow down dah pun pakai cik idah ni.. mana yang tak pakai tu semua nak jual. pakai mana yang ade je la... hewhew...

dah tu kalau tak nak pakai cik idah, nak pakai ape pulops??? bawal??? oh no... mukaku dah tak sesuai pakai bawal.. booolat amat!!! nak pakai shawl balik??? boleh tu memang boleh... tapi takut tak sempat jer coz pagi² nak siapkan anak mandi pakai baju segala nak pi skolah... hurmmm......

tapi nak jugak ikut peredaran fesyen semasa ye dop??? 










































halfmoon katanya.....

comel dop? nampak remajeww gitew...... :b



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

18 comments:

Ya ALya said...

samala ya pun dah slow dgn cik idah ni.....ya takde pun si caca tu,tp p.pop ada gak la,ya pun dah banyak letgo tudung cik idah ni...

~Cik Viva~ said...

mase g vietnam haritu, tak terpiker lak nak beli banyak2 tudung ni pastu balik jual..rugi2..

Nad MamaZN said...

Cantek kalernya

Nory Zoulkefle said...

cantikk jgak..nak try pakai tudung cmni plak lak pasni..hehe

eyeyou said...

my opismate siap nk trip ke vietnam nak buru tudung2 tu.. hanya kerana murah n mirip cik idah tuuu..huuhuu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

yup mmg ok je pakai made in vietnam pun, hari tu g vietnam rembat gak 3 helai..dkt vietnam sehelai baru RM30..mmg puas hati pakai...

eima said...

hahaha aku pun dah beralih arah gak ni ...dah kurang dah pakai fareeda ni ...
tak de sebuk nk pi beli dah sejak birokrasi sgt ni .. hari sabtu ahad pun tak buka. nk kena beratur amik nomot la ... huh
lagi pun dah rare dah...

kayyana said...

halfmoon pun ok gak kak.. cme nak p keje mcm segan lak.. lawa bebeno..

Falsya said...

alaaa..tingin nak try pakai tp muke kite xsesuai...muke kite bolat2...;)

♥cikmOt♥ said...

lepas ni ko memborong halfmoon la plak...tapi tak leh jual dah...takde nilai

bunga_rose said...

aku pulak tak sesuai tudung2 ada awning cam tu rasa muka tak kena je.. tak tau laa klu sarung fareeda terus jelita kan ahaaha.. bawal selamanya

Sidratul Muntaha said...

ehehe
xberani nak pakai
tktu jdi mcm pokok krismas sbb kami ni katik.

ibuayu said...

memang nampak muda pakai halfmoon ya...

isabelle frankly said...

maka kalo nak nmpk muda...tak boleh la pakai tudung sarung terus

Nieyl said...

cantik...teringin gak nak ade koleksi tudung cmnie...:)

Zee Suhaini said...

pandai akak pakai halfmoon..teringin gak tapi tak reti nak melilit..huhu

deelira@deeliraz said...

comei style halfmoon cam tu kay ;)

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad.

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com