Kolam Mandi Kanak-Kanak Dataran Gemilang Putrajaya

.
.
lepas berendam kat Kolam Renang Pusat Maritim, kami ke kolam mandi Dataran Gemilang pulaks... dah janji ngan hadif nak bawak die mandi kolam lagi satu, kalau tak die tak nak balik masa mandi kat pusat maritim tu.. orang baru start kemaruk ngan swimming pool, camni laaaa.. hahahha... nak masuk 5 taon baru tak takut mandi pool.. kalau pantai aku blom try lagi.. rasanya die takut lagi kot! nanti try ek bulan depan kami pi Redang.. tengok die nak mandi laut ke tak.. :b

dan ini lah kolam renang kat Dataran Gemilang tu.... ada 2 kolam. lagi satu kat atas.


ni kolam belah atas.. hadif suka mandi kolam ni sebab takde air terjun kot.. kat bawah tu ada air terjun.. huhu..


Dataran Gemilang ni kat mana???

Dataran Gemilang ni kat roundabout berhadapan dengan Kementerian Penerangan dan Kementerian Perumahan presint 4... klu korang jumpa 2 bangunan ni, dah sampai la tu... parking tepi jalan, n turun je tangga bawah tu. parking kereta kat bawah pun boleh yer...


bukan main peace lagi..


tertunai hasrat di hati.. huhuhu....


datang la hari Ahad coz setiap minggu ada program Santai @ Dataran Gemilang.. macam² ada... sambil teman anak mandi pool, korang leh buat aktiviti lain jugak..


shower


panduan.......


time ni orang tak ramai lagi.... tu nampak budak pakai baju itam ramai² tu depa tengah que amik makanan n minuman free.. cam haitu ada kuih-muih, bubur kacang, nescafe, teh tarik, etc. bestkan?


pas mandi, weolls tengok live band pulak. last week banyak persembahan dari budak sekolah alam shah. artis pun ada katanya.. tapi aku tak tunggu la. kui 6 petang dah cabut balik umah.


antara persembahan budak SAS


kebetulan ada orang jual bubble giant nih... sonok tengok budak dok main belon, so beli jugak lah! lagi pun harga dia amat-amat murah!


yang kecik ni harga RM1 jer...ada RM2 n RM3 ikut panjang.


besarkan belon die?


macam² bentuk bubble leh buat.


seronok die main kejar² bubble...

kalau nak datang Dataran Gemilang, jangan lupa datang hari Ahad tau! macam² ada....



11 comments:

Nana said...

hhe jarang aku dengar budak xsuke mandi kolam
xpe dia dh start suke tu bolela bermandi manda pasni

mama tisya said...

sakan hadif mandi manda..wah beso bubble tu

ieyda said...

bestkan kat sini...nanti nak bawak ank2 gi sana lagi....

Puteri Satu said...

akak keje kat bangunan KPKK tu pun sebenarnya akak tak tahu wujudnya kolam kat tetengah tu... kwang-kwang kwang....

Nad MamaZN said...

Ala pegi sabtu xde la xtvt ek?
Takpelaaaa huhu

Kniedaz said...

kalau g putrajaya, boleh la singgah sini ^_^

eima said...

o0o kat tgh bulatan tu rupanye ... aku ingat kat mana la ...


kayyana said...

mcm best je kak.. kalau si danish ni mesti die suke.. mmg confirm taknak blek punye ni.. besonye belon si hadif tuh.. hahaha

QA's ~ mamapapa said...

pegi sini sabtu lepas..bwk anak..salam kenal, jmput follow kmbali :))

Mama Idlan Irsyad said...

tersesat td.. kt kpkt rupanya dia.. igt nk p survey2 tempat la.. erm, esok leh try lagi cari tmpat nih...

Brother Bear said...

Thank you for sharing.. boleh bawa anak ke tempat nie pulak :)
Nak share tips menurutkan berat badan