Restoran Nasi Vanggey, Ipoh

.
otw balik Putrajaya masa outstesen Langkawi haitu, aku n opismate sempat singgah Ipoh jab. saje nak menerai nasi vanggey aka nasi ganja. masing² memang tak familiar ngan jalan kat ipoh tu, so redah je la.. carik restoran pun guna app wave jer.. huwahuwa... asyik terlepas simpang jer.. sabo je la.. tsktsk

tapi akhirnya sampai jugak lepas beberapa kali berpusing² dalam town ipoh tu... nak mencarik kedai vanggey punya pasal.. muahaha...

Nasi Vanggey ni memang femes emes kat Ipoh yek. aku tau pun sebab slalu gak masuk tv khen? kat belog² pun ramai dok up pasal kedai nih.


selain nasi, ade jugak menu lain... tapi haitu aku tak makan nasi vanggey pon. aku makan roti canai... muahahaha... datang punya jauh makan roti canai jer? kat keyell pon belambak!


tapi dun worry, aku siap tapaw bawak balik hokey! takkan la datang jauh² beribu batu balik tangan kosong kan? lagi pun teringat lakiku kat umah tu tak penah makan nasi ganja lagi.. baikkan? bini sapa laa ni? :b

opismate cakap nasi ni memang terbaikk! menjilat jari gitew... huhuhu... masa kat umah tu aku sempat rasa sesuap je.. omakkaiiii pedassss giless kuah die! lagi pun aku tak berapa reti menikmati nasi kandar nih. tapi aku penah makan nasi kandar lawood kat Nilai, yang tu memang terbaikkk! laki ku pulak cakap okey la, lagi pun nasi dah sejuk. dah tak berapa sedap! :b


kalau singgah Ipoh jangan lupa beli limau barli... ni kami singgah kedai kat Tambun..


tapi aku tak beli la.. klu beli pun takde sape nak makan.. hewhew.. aku beli jambu batu je kat rnr tapah tu.. yang tu komfem minit² jer habis. makan sambil cicah kuah mak bee... perghhh...


7 comments:

:: Cik Viva :: said...

yes...nasik kandar lawood terbaik di nilai :)

Nana said...

ramai yg up entry nasi ganja ni xpenah try lg blom ada kesempatan

Nad MamaZN said...

Ramai yg dah merasa
Nak p jugak la
Tp takreti jln kt ipoh
Hehe

qarerah alooza said...

hai...folo me back ty...
http://qarerahalooza.blogspot.com/

eyeyou said...

http://mazidulmobile.blogspot.com/2013/02/nasi-vanggey-ipoh-halal.html

ALoNa CintamaniszLite said...

restoran ni dari hari raya tahun lepas dh sewa satu kedai kat kamunting ni tp tak bukak2 lagi. asek renovate kedai jer sampai skang, huhu. Tp kot bukak pun...rasanya akak tak gi jgk kot, ngee

Cik Eka said...

pestime makan kat nasik ganja ni masa dah keje jps ni. hahaha

sebab asal pegi kusus ke ipoh,mesti singgah..

kalu tak,tak penah pun..

sedap la jugak.. hehehe,ayam dia sedap! kena lak ngan three layer tea.. aummm dap nyehhh