Camni la kalau Ayah yang jaga....

.
haitu masa aku outstesen Langkawi seminggu, Mr. K yang jaga hadif.. tapi time tu kan cuti sekolah, so hadif dok ngan tokyah n opah kat kampung hari isnin-khamis.. lepas tu baru hubby jaga...

Mr. K sms aku cakap nak bawak hadif pegi tengok wayang... 2 cite tu dalam sehari.. tengok GI Joe n The Croods klu tak silap aku... satu tengok siang, satu tengok malam.

hubby whatsapp gambo nih.... hepy je tengok anak time ibu die takde.. huhuhu


tengok gambo ni aku dah tepuk dahi~


alahaiiii suami.... seluar tido hadif pakai tu seluar dah senteng kot! slua basahan jer.. pastu nipis.. dah la tengok wayang waktu malam.. kesejukan la anak mak! klu mak die, jangan harap la nak bagi pakai gitu... kadang gi pasar pon nak sarung jeans utk anak.

orang laki ni camni la kan? mana die senang nampak dalam almari tu, itu la die tarik bagi pakai... kekadang baju yang kita lipat letak bawah skali sebab jarang pakai, itu la die tarik keluar.. haiiih.. tak kisah dah. smart tak smart belakang kira. adeh...

p/s : itu belum kira umah tunggang-langgang, dapur melekit, baju tak berlipat... huhuhu... apa pun tenkiu suami jagakan anak masa isterimu outstesen... :-)


12 comments:

Nad MamaZN said...

Kadang tu baju baru jek lipat tadi tp baju tu jugak la yg dicapainya
Alaaa, mcm la xde baju lain dh huhh

mama leen said...

hehe.. samalah dengan ayah reza.. bawak anak pegi jusco tgk2 anta gambar pakai baju tido.. dia kata ok la tu.. hadoi la

~aSHa~ said...

janji ayah nye smart...eheheh perkara biasa berlaku

Nafira usof said...

hahahahaha..
orang lelaki memang asal boleh je kan~

sama lah ngan my hubby.. kadang2 dia bawa anak2 pick up me kat opis kan~ My delisha pakai baju ngan pempes ajer.. aduhaiiiii..
nak marah pon x boleh sebab dia dah tolong jaga anak2 masa me keje.. redho jer lah~

bunga_rose said...

haahaha.. sungguh wehhh, azli pun bg anak aku pakai baju basahan kat rumah je time amik aku ari tu... padahal pastu nk kuar jalan2.. sabooo jela aku ni tgk..

syariza09 said...

hahaha..nk tergelak pula bila baca. mmg peel org laki sama kot. asben akk pon wat prangai sama, dia pakaikan jer apa yg ada lam almari tu kt ank, bknnya dia nk tgk sluar tu senteng ke idak

Nana said...

hahahaha
sama la wei laki ko ngan laki aku
Ms kt kl dlu klw time amrul cuti
dia kuar bdua ngan mia
main sarung je baju basahan
baju dok umah dia pakaikan g klcc
lepas tu aku tau dah sblm g keje aku siapkan baju utk mia incase klw dia nk bw mia kuar

*azni* said...

sama ladgn hubby sy..mmg perangai laki kot camni..seluar senteng ke lusuh ke dia bukan kira..jnji anak pakai baju..haha..

eima said...

cam laki aku dok rumah pun die sarung anak die jeans bagai ... cam die jugak dok rumah pakai bj jalan ngan jeans ... kot2 nk keluar senang tak yah tukar bj dah kot gitu kot pemikiran die... hahahha

tp hadif jambu org tak dan kot nk nengok bj die ..

deelira@deeliraz said...

kehkehkeh.. begitula kalau suami yg jadi surirumah

::NureeN:: said...

hehehe...
baju tido kerr.. ok jerr.. x b=nmpk mcm baju tdo pon..
klau anak nureen, cerewet, dia akn pilih baju sndrik :P

Izzati Asyraf said...

agreeee! tapi bersyukur juga..nak juga dia tolong tengokkan anak..hihi