Hohoholidayyyyyyyyyy ~ Ganu Kite



Cuti sekolah ada belen lagi seminggu... so, macam biasa tiap² tahun mesti arrange percutian keluarga besarku... kali ni opah n makteh hadif nak pergi Kuala Terengganu... jauh sikit. depa tak penah sampai lagi... aku pon baru 2 kali kot sampai KT. lagi pun haitu aku kan tak jadi pegi Pulau Redang.. ni kira pengganti la.. so mohh kiterrr.......

hotel semua dah siap booking. kat KT ni banyak betui hotel.. ofkos la hotel bajet yang menjadi pilihan. muka aku kan muka hotel bajet! :b jenuh aku google yang menepati piawaian. mulanya cadang nak dok homestay jer... tapi pikir balik duduk je la hotel. baru namanya pergi bercuti! lagi pun stay hotel yang rate mampu menginap jer.. muahaha...

dan ini dia hotel yang menjadi pilihan~


rate hotel ni untuk cuti sekolah RM133++ termasuk breakfast. aku amik 3 bilik. nak privacy la kononnya dok bilik asing². mihmihmih. sebab utama pilih hotel ni coz ada swimming pool - walaupun pool die kecik. jadi la buat hadif lepas gian. hotel ni pon dekat sajok dengan Pantai Batu Burok. nak access ke mana² pun senang. 

Aku tengah buat list tempat apa yang best kat Kuala Terengganu.. sape baikkk hati meh la tolong aku bagitau mana tempat yang must visit - tempat makan best specially kepok lekor, pantai yang boleh mandi, etc. etc.

tak sabar nak makan food sedap² kat ganu.......... oh, kami gerak awal pagi hari Ahad ni.. doakan semuanya berjalan lancar dan kami selamat pegi dan balik yer.. tq yuollls........


9 comments:

:: Cik Viva :: said...

BBBR..cam cantik je..

IDAZS said...

kami selalu singgah buffet ramadan kat situ kalau trun raya di terengganu. mknn sedap..

haaa, boleh g warung pok bong mkn sotong/ikan celup tepung

Chekgu Azrine said...

Happy holiday!!

Nafira usof said...

jangan lupa pergi losong borong kopok losong k~ kalo nak makan seafood celop tepong cuba carik kedai kat tepi pantai area airport..

zura nih mmg org Ganu.. tapi area KT nih hubby yang lebih arif sebab dia orang KT.. zura tau ikut dia jer gi makan tempat best.. tapi memang x amik pot nama kedai tuh.. hehehehe

eima said...

peerrghh ...
aku suggest mkn kepok ngan seafood goreng hiway tepi laut ke setiu sana ... jalan pantai tu aku lupa la ... nk kena roger MIL die terer sana ....

wei hotel2 bajet pun ade pool syok tu .. tu rate cuti sekolah ke wei.... sgt manarik tu

Lynn Hamzah said...

murah jer hotel tu...leh la gie hotel tu nanti kalau berkunjung ke terengganu...

Zee Suhaini said...

wahhh...best kak gi ganu..banyak tempat menarik..makan pon sedap2..

kalu celop tepung leh makan kat teluk ketapang..

HenRy LeE said...

wah cantik swimming pool! :D

Rosnizawati Zawawi said...

salam...saya silent reader blog u. nak minta u update kisah ke terengganu tu cpt sikit boleh? coz next 2 weeks saya akan bercuti ke sana. nak tau tmpt2 yang menarik dan tmpt makan best nak terjah.