Kain Sulam Murah di Kopo Bandung



wokey... time tengah rajin nih jom sambung balik kisah cuti² Bandung bulan April haitu.. ntah bile nak abiss update ni weh??? mood ke lautttt sokmo. :b


haitu nampak kat facebook company supir update pasal kilang kain sulam murah ni... apa lagi, terus aku masukkan lam itinerary harus datang sini beli kain sulam...

pastu ada jugak google pasal kilang kain Kopo nih.. kat belog² ramai yang suggest pegi tempat ni coz harga kainnya lebih murah dari Pasar Baru...lagi pun kebanyakkan kedai kat Pasar Baru pun amik kain kat situ jugak...

hari ke-3 di Bandung lepas je turun dari gunung Tangkuban Parahu terus ajak supir singgah kilang kain sulam kat Kopo nih... perjalanan boleh tahan lama jugak dekat 2 jam kot sebab jalan macetttt amat! fuhhh...


Gerbang Tol Kopo.... 


inilah kilang kain sulam tu... aku bajet kilang besar rupanya rumah teres sajok.. huhuhu...
.

supir Agus dan Hadif..

aku rasa kat Kopo nih ada banyak lah pemborong kain sulam nih.. tengok kat facebook n belog² yang penah sampai cam lain je kilangnye... tengok gambar first kat atas tu, dinding kilang kaler biru. tapi kat tempat aku pegi ni lain pulak.. tapi tak kisah lah.. yang penting kat Kopo jugak. miahahaha...


masuk jer memang merambang mata nih.. suke la mak aku tuh... camni baru la betui tempat soping die.. hehehe...


harga semua kain dan telekung kat sini die standardise kan. semua sama harga Rp100,000 bersamaan RM32 sajok.. tapi yang telekung tu rasanya tengok kualiti. ada yang lagi mahal... kain pasang sulam tu semua sama harga.... murahhhhh kan nak compare dengan yang jual kat mesia nih?


ramai la orang kita borong sakan pastu jual kat mesia... untung banyak ooo....


longgok-longgok je weh....


dak hadif mamai² lagi time nih..


telekung kaler-kaler ni harga RM8 sajok.. aku tak belilah.. kain die macam jarang jerk..


baju raya untuk mak dan adik².. sedondon gitew... aku tak beli pon. raya nanti perut pon dah besau. so takleh nak pakai baju kurung dah.. huhuh..


total semua berbelas-belas lai la jugak kain sulam yang dirembat. puas hati siott soping kat sini.. balik umah mak aku nyesal tak rembat bebanyak.. klu tak boleh buat jual. hahahah....



Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

19 comments:

Nory Zoulkefle said...

wahhh syoknya dapat borong sakan kat sana...

~aSHa~ said...

eh ni boleh masuk dlm list harus dilawati ni

tq tq

Nad MamaZN said...

Nnt ajak mak mai sinun lagi :)

:: Cik Viva :: said...

banyaknya kain..apepun baju raya tetap sedondon gitu..

Chekgu Azrine said...

Ada dgr psl ni..tp xtahula plak murah yg hamat...

mama_umar_maryam said...

fuyoh..g kilang trus!hahaha

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya murah plak tu....mmg berbaloi2

eima said...

lain kali beli selai kat aku .. up rega pun sanggup cek ... nak nak nak

Nieyl said...

jiran nieyl baru balik bandung aritu pun..die belikan nieyl kain pasang sulam 2 helai...tok raya... :) murah2...

siti farishah An said...

Murah sgt tu..mmg giler klu tak rembat banyak2. Huahahaha...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Hime said...

kak..agak2 kan kalau pg kopo ni naik taxi berbaloi tak? amek taxi pakai meter punye..sebab sy g sane hotel dekat2 je ngn fo sume tu..jln kaki je..xpg pn tagkuban perahu tu sume..jd mmg x amek supir..

MRS. K said...

Hime - jauh la kopo tu dgn bandung. Dalam taman perumahan. Better hire supir pegi sana

Hime said...

oooo yeke..erm..ok kak..thanksss! sane ade kain sulam bunga timbul x?

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info package & itinerary : info@kya-travel.com
customer service : cs@kya-travel.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
homepage travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Emir Tours said...

Kain Sulam Bandung Murah | Bagi sesiapa yang nak beli Kain sulam di Bandung lagi murah boleh contact kami WhatsApp +6281322731636 / Email : emirtourtravel@gmail.com

Nanti di Bandung kami bagi tau kedai kain sulam bandung lagi murah dari Pasar baru.. di jamin paling murah di Bandung.. sila ilit pakej ke bandung kami ni..

Bandung Trip 3D2N RM200

Bandung Trip | Bandung tour 3 hari 2 malam atau (3D2N) untuk 4 orang hanya RM200/pax

Bandung trip Itinerary tour 3 hari 2 malam: est tiba pagi pulang petang.

Day 1 - Welcome to Bandung kat Bandung airport (cadang tiba 8.00 am) terus shopping kat Pasar Baru Trade Center, lunch at local restaurant, shopping jeans kat Toko TIGA, terus bandung utara kawasan shopping area Riau, Dago dan setiabudi macam The Summit, Heritage, Stamp FO, Grande, Episode, Blossom dan factory outlet lain yang masih satu kawasan, dinner kat local restaurant, dan check in Hotel.

Day 2 - After breakfast at hotel (8.00 am) go to tangkuban parahu (sila tengok gambar post ni), terus De'Ranch, terus Rumah Mode dan factory outlet lainya, get lunch at Rumah Makan Mang Engking 9One of the best sundanese food), shopping kat Cihampelas, get dinner at local restaurant, back to hotel.

Day 3 - After breakfast (8.30 am) terus kartika sari untuk beli oleh-oleh kek khas Bandung, jika masih sempat boleh pegi Pasar Baru lagi, lunch at local restaurant dan terus airport Huseinsastra negara Bandung tok check in Flight. terima kasih.

yup hanya RM200 je.. jom pegi Bandung jika berminat sila contanct

- WhatsApp +6281322731636
- Email : emirtourtravel@gmail.com

mohd ramli said...

Halo ade sesiapa yg tau cam mane cara pengiriman barang tudung ke baju ke kain sulam pgMalaysia...? ??
Terima kasih

mohd ramli said...

Halo ade sesiapa yg tau cam mane pengiriman baju tudung kain dr bandung pg Malaysia ..? Terima kasih