No more Muka Jambu~



Si eima Manje slalu cakap muka hadif ni muka jambu. tang mana jambunye pon tak tau la. idung tak jambu pon.. muahaha.... tapi aku memang suke simpan rambut hadif ni. biar panjang². tak suke die rambut pendek. nampak pelik. huhuhu...

tapi since dah bersekolah nih, kesian la pulak kat anak rambut panjang.. penah haitu die ade kutu. ye la dok ramai² kan? senang je kutu tu berjangkit. aku letak ubat kutu terus hilang. nasib la sekali tu jer... balik dari skool petang² tu cium rambut die.. mak aiii.. masyammnyer.. ye la, kan dok main ngan kengkawan. dah tentu la bepeluh. pastu kekadang bile pegi jenjalan pakaikan hadif baju pink² skit orang dah ingat gegirl.. huhuhu.. kesian anak mak. confused identity.

so, last week hubby ajak pegi potong rambut hadif.. selalu potong kat kedai mamak jer. ingat nak ajak potong kat satu kedai tu kat sungai merab. before dis pegi situ. tapi hubby tak mau. katanya haitu mamak tu tergunting telinga hadif.. keluar la darah sikit. sikit je la..

rupa-rupanya hubby nak bawak pi saloon.. hamboiii.. kelasss ko nak! mak ko pon dah lama tak pegi saloon.. hewhew... pegi saloon kat sebelah fareeda bangi.

kemain excited die nak gunting rambut. tapi ibu kena teman kat sebelah. amoi tu tanya nak gunting style ape. aku cakap sukati la nak gunting cane asalkan pendek. uhuhu...

jom tengok imej baru hadif.
































































hensem tak?? baru la macho. hehehe... 

time ni die tengah berangan jadi lanun macam cite upin ipin tuh.. tu kertas die pegang tu peta harta karun katanya.... hahaha.. sukati la anak oiii...


17 comments:

maria firdz said...

Ha.a.. La.. Lau rmbut pnjng nmpk mcm pmpuan...comei... Dh pendek rmbut nmpk kacak bergaya.. Baru la boboboi.. Hehe

bunga_rose said...

hensem!!! tapi, dah pendek pun ttp aku nampak anak ko sweet wehhh!!!! air muka dia tuuu nampak lembut, cam anak aku gak, bila pakai tudung sebijik pempuan hahaahahah...

Nad MamaZN said...

Makkkk ensemnya!!!!
Ciknad pun cair ni!
Hahaha

deelira@deeliraz said...

yeay! saya dah hensem.Apa la ibu ni? dah lama saya nak rupe cenggini tau!!.. hehe

p/s : hadif! x ckp ke whiteboard ibu beli..hang p conteng kat dinding plak?hehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

hensem..tapi muka jambu tetap ada...

Nieyl said...

wah~dah potong rambut makin kacak bergaya...hihihi~

Nana said...

Btol hadif mmg muke jambu
Stu lg suke tgk klw dia bgambo heheh suke nyengeh
Klw aku lg suke hadif rambut panjang
Sebab rambut di lawa jenis lurus rebonding hehehe
Klw anak aku esk aku tau dah sure bapak dia nk bela rambut panjang

Nafira usof said...

haah laaa...
hensem lah rambut baru dia~
makin segak!

Kemn Azmaili said...

hensem sangat!!!! tapi hadif saya muka garammm..heheh

Miss Izzati said...

encem nya dia...~

:: Cik Viva :: said...

sama la dgn anak buah..abg biarkan dia rambut panjang.Bila da potong rambut baru lah nampak ensem..kalau tak rambut sampai nak tutup mata..hehe

Nory Zoulkefle said...

wahhh makin hensem bergayaaa..

mama_umar_maryam said...

klu pjg baru Kpop..klu pendek mmg cair gegel tgk nihh

Shinnaz Ahmad Rasid said...

fuyoo..handsome!!!!

eima said...

wahh dah macho tp masih jambu tp org tak konpius dah klu pakai kaler block ...hihihihi

muka gegirl ...sweet lembut gitu hadif ni tu pasal aku kate die jambu ....

ekin schmidt said...

lahai muka bujang dah ni.
tak jambu2 dah ..ihihi

ekin schmidt said...

lahai muka bujang dah ni.
tak jambu2 dah ..ihihi