Keropok lekor B.T.B 2209 Bukit Tok Beng, Kuala Terengganu.



benda yang wajib beli dan bawak balik banyakkkkk² kalau gi ganu - kepok lekor... nyumnyum. terasa ikan dia, tak macam kepok yang jual kat pasar malam kat sini tuh.. tepung je lebih :b

Keropok Lekor Bukit Tok Beng adalah kepok yang paling femes kat Ganu. kalau dulu orang suka kepok losong tuh, now kepok BTB paling best. sampai nak beli pun kena amik nombor macam kat bank tu.. tempat lain ado???

ni la kedainya. warna biru gitew... 


hubbyku cakap duluuuuu die datang kecik kedainya, now dah maju die besarkan.. bagus.bagus. untuk keselesaan pelanggan jugak..


 
tu diaaaa.... pakai sistem nombor giliran... muahahaha... hebat tak hebat la kan kepok tok beng nih?? kalau datang walk in nak beli kepok yang belum masak tu, kena la amik nombor yer... sila la menunggu dengan penuh kesabaran. huhuhu


tapi oleh sebab nak menunggu tu dalam 50 orang lagi, so kami decided booking je la.. amik kepok tu esok nya before balik KL.. tak payah penat nak tunggu. lagi pun bukan jauh mana pon Bukit Tok Beng nih... packing kepok yang belum masak macam gambar ni eh..


patut la sedap die rebus kepok guna kayu api....



dah alang² sampai tu kan, jom pekena kepok sepinggan dua.. fresh nih! kalau nak makan kat kedai tu jer, tak payah amik nombor...



aku suka yang goreng punya... nikmat betui.


ni die rebus jer.. aku kureng sikit jenis nih. tapi memang terasa betui ikan die...

Kepok lekor Bukit Tok Beng memang terbaikkkkkkkkk!



11 comments:

HenRy LeE said...

my favorite keropok lekor is from KT only! :D

Nad MamaZN said...

Ehem ehem
K, ada lebey tak? Hahahah!
Huhu, klu idak, esok kami sampai kt dh :(

deelira@deeliraz said...

huhu.. amik no kena tunggu lebih dari sejam.last2 balik ar.kl nk beli banyak2 berbaloi ar tunggu lama.

bunga_rose said...

aku tak penah beli kopok tok beng weh.. padahal gui ganu banyak kali dah...

me.liyana said...

same la kite..slalu balik ganu mesti borong kepok dkt tok beng..best best

eima said...

aku tak penah sampai lagi tok beng tu ..tp klu area sana aku suka belah chendor ....

Sidratul Muntaha said...

klu gi kuantan
ade jugak aku beli keropok leko ni tpi mesti lghi sedap yg jual dari terenganu kan?

Nafira usof said...

uwwwaaaaa... bertabah lah perutku.. nanti kita balik ganu kita makan kopok puas2 k~ uwaaaa

Kniedaz said...

suka yang goreng juga ^_^

Mister Jamil said...

hahaaa...baru dpt smalam mmber pos ke KL drp KT..terbaik

BusHRa HaNiM said...

kami baru jer bukak stall keropok lekor BTB kat depan rabiha tomyam & seafood seksyen 7 kota damansara 3pm-9pm.. ori pos dati BTB