Air Buah Gelas BESAR Seberang Takir, Kuala Terengganu



Sambung balik kisah Cuti-cuti Terengganu tu yer... :b

ontheway nak balik hotel dari Pantai Teluk Ketapang tu, kami singgah kedai air buah gelas besar kat Seberang Takir. kedai ni betul² kat tepi jalan utama tuh. so, senang je nak carik. kedai air buah ni memang femes emes lah kat KT. ramai yang rekemen suh singgah. klu tak silap ada dua kedai je yang jual air buah gelas besar nih. 


dah lewat petang, orang pon dah tak ramai~


tak nampak la pulak senarai harga. huwahuwa.. :b


yang belah kiri baju putih tu kawan adik ipar aku - memang orang KT. so, die la yang tunjuk jalan nak ke sini. sempat la tanya die tempat ape lagi yang best kat KT nih.


tu diaa... gelas ni memang besar yer... semua pakat eksyen nak minum sorang satu... nah hamik kau! kembung perut nak abiskan. kuikui... harga pun murah jer. gelas paling besar RM3.50 jer...

makanan bergoreng tak sure ade ke tak. tapi bila order katanya takde. maybe dah petang kot. so yang ada time tu nasi minyak, nasi lemak, laksa, kepok lekor, etc

jangan lupa singgah air buah gelas besar ni ye kalau pegi KT. air buah yang pior, harga pun murah. berbaloi-baloi!



7 comments:

mama tisya said...

tu la femes geklas beso tp aritu p ganu tk sempt singgah..murah ek

Nafira usof said...

OMG!!!! terliurnye tgk nasi minyak Ganu.. amacam?? sedap x?? bestkan Ganu.. bila2 masa pon boleh dapat nasi minyak.. sedapnyeeee~

eima said...

belah sana mmg glemer gelas besar ni dr kite dok poli lagi budak ganu dok cite ...huhu

bunga_rose said...

seberang takir dekat dgn kampung ayah aku dah tu weh, nape aku tak penah tau pun ni??? ahaahaah

Nad MamaZN said...

Uisy mmg pior btul tu!

Nory Zoulkefle said...

sedapppnya....
pekatt kalaer air buah dia...mesti rasa dia ponnn yummy kan..

Sidratul Muntaha said...

ngences weih..
meleleh dah ni