Pregnant bukan alasan untuk Malas ke Dapur. ngeeeee~



Alhamdulillah... pregnant kali kedua ni pun aku takde alahan pape... takde morning sickness, takde nak muntah pepagi gosok gigi tu, takde alahan masuk dapur, etc. syukur sangat... klu dulu aku ni pas balik keje memang jarang masak. lepas amik hadif kat skool terus pegi tapaw makan. lagi pun lakiku keje tak tentu masa. kadang tak sempat dinner kat umah pon. tu yang malas masak. :b
.
tapi bila dah pegnen ni, ofkos perut sentiasa lapar kan? tu yang rajin turun dapor tu.. kekadang sebelum maghrib dah makan nasik, kang kui 11 ulang makan lagi.. huhuhu... tengah dok ngidam air tangan sendiri kekdahnya. kuikuikui...
jom tengok antara menu yang aku masak....


selalu klu ikan siakap ni aku buat 3 rasa or masak pedas jer.. ni tekak nak makan siakap stim pulak..


siakap stim. nyumnyum.


ayam masak lemak cili api - feberet aku.


sambal sardin dgn kentang.. tengah kemaruk makan ni. lately aku slalu masak sambal sardin ni.. eh, kat umah aku memang kena sentiasa ada kentang. lakiku tu klu masak pape mesti nak ada kentang.


ni menu malam tadi. masak lemak telur ayam dengan belimbing. kalau dapat telur itik lagi mabeles nih... huhuhu... belimbing tu amik kat pokok umah makteh hubby. die yang beriya suh masak letak belimbing. aku kureng skit belimbing nih.
.
semalam dah beli stok ikan, ayam n sayur kat eonbig alamanda... hurmm... projek masak je la minggu nih. huhuuh..

13 comments:

Nad MamaZN said...

Baguih la takde morning sickness sume tu
Makin rajin ke dapo plak preknen kali ni ye
Good good
Baby gurl kot ni hahaha!
:)

JaSSNaNi said...

betul tu, bukan alasan nak bermalas-malasan kan.. sama cam nani dulu.. kalau lepas 1st trimister tu mmg dah boleh wat keje itu ini.. tapi baby dah kuar.. alasan mak nak bermalas-malasan.. hehehe

Imaan09 said...

ini rajin sangattt ni.. anak pompuan kooowtt..

Sidratul Muntaha said...

aku dh la lapo
agak kejam mak yong kat sini ye..
sardin tu meruntun nafsu nk makan

careno said...

Nasib baik peknen dok teringin makan air masakan tangan sendiri... kalau teringin masakan org ntah sape2... kan susah tu... hehehe...

Nana said...

Aku pon sama xde alahan nak masak
Ada org bau tumis xleh dah muntah
Masa mia pon aku ok je masak
Tp skang dh boyot xlarat diri lelama

bunga_rose said...

rajin ko kan.. aku yg tak mengandung ni punnn maleh wehhh

Kniedaz said...

orang tak mengandung tengok pun kecur air liur huhu

eima said...

peerrgghh ...rajin ... hebat plak tu masakannye ..cam aku dulu ngandung alisha alah bau masakan ... zaman fahim takd e alahan time tu aku dah tau dah aku ngandung berlainan jantina ... yeay ...hadif dulu alah tak ?? klu alah yg kali ni mesti girl

mama tisya said...

kita dlu alah masak..bau org tumis menumis sure nk muntah...lpr plak tgk menu2 ni

HenRy LeE said...

ayam ngan ikan tu cambest jer! :D

Nafira usof said...

mengancam habes menu2 tuh.. telan air liur orang puasa.. hehehehe

deelira@deeliraz said...

anak pompuan dah ni kay.. :)