The Loaf Langkawi

Sebelum tu nak bagitau nih, gambar² di bawah adalah kejadian 3 bulan yang lepas masa aku bertugas kat LIMA Langkawi. hewhewhew.. lambatttttt sangat hapdet. banyak gile gambo dalam simpanan. maklum la tiap² bulan keje nak makan angin jer khen..... muahahaha.... maafkan hamba ya penunggu gua :b aku memang nak sangat pegi tempat ni. penah baca review so macam terpanggil nak ke sana.. ala... kedai roti je pong! tapi bukan sebarang roti tau! The Loaf Bakery & Bistro dimiliki oleh Tun Dr Mahathir bersama partner beliau dari Jepun. selain kat langkawi, branch the loaf ada di pavilion, subang etc.

 

 The Loaf Langkawi terletak di Perdana Quay Telaga Harbour Park
eceli aku ni bukan pencinta roti or pastry. makan sikit² tu ok la. tapi saje menggedik jugak nak pegi sini sebab tempat ni cantikkk sangat. tempat ni femes di kalangan pelancong sebab dekat je dengan cable car, air terjun telaga tujuh tu... 


dan yang paling best sebab The Loaf ni berhadapan jer dengan tempat berlabuh kapal-kapal mewah. feeling orang kaya kejab makan kat sini.. muahahaha..


hirup udara petang sambil layan pemandangan yang sangat cantik. tapi sayang tak leh nampak matahari terbenam dari sini...


selain roti, menu lain pun ada jugak...


tisu pun nak snap. jakun! :b


order creamy mushroom ni.. share ramai². hhuhuh...


rupa creamy mushroom setelah diinstagramkan~ rasa dia? tak ingat la pulak sebab dah lama pun. huhuhu.. tapi sedap la kot kan? kata tempat mahai.. huhuhu


antara roti yang diorder... menggebu jer....


feeling dok obersea sangat.... muahahaha

 roti kat sini mahal sikit la dari roti kat luar sana tu... tak ingat berapa tapi total kami makan semua termasuk air ade la dalam seratus lebih termasuk tax.. huhuhu... tapi takpe la.. sekali sekala. huhuhu...


ni la geng² weolls yang bertugas kat LIMA dulu.. poyo budak² nih! :b

eceli tak janji pun nak lepak sesama.. lepas abis keje kat booth memasing bawak hal sendiri. yang group perempuan terus datang sini.. tak sangka leh berjumpa. kebetulan sungguh. tak tau plak orang laki pun minat makan roti.. huhuhu... dorang lepak sampai malam. katanya siap ada live band lagi...

jangan lupa yer singgah The Loaf kalau datang Langkawi.. alaa... dapat snap² gambo kat kapal² tu pon ok jer klu tak makan kat sini.. huhuhu...


3 comments:

Nafira usof said...

saya penggemar roti.. skrg sudah terliur.. huhuhu

mama tisya said...

tu la masa p langkawi dlu tk sempat singgah tp pernah mkn roti dr the loaf cz anak TUN bg kt FIL kita...yg outlet kt pavilion pn tk pernah try lg

Papa-NtiQ said...

hai!.....cakap pasal The Loaf, saya baru jer gi kat branch di Sogo. Memang terbaek!!..Pics dah upload jadi senang2 tu jenguk la yer blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com
Topik 100% makan..makan dan...makan tak der topik lain :)
Dan kalu minat tu follow yer blog saya TQ TQ