Rombongan Cendekiawan Educare ke Aquaria KLCC



hari Sabtu lepas Hadif ikut skool trip ke Aquaria KLCC. aku dah penah bawak hadif pegi Aquaria last year, tapi pengalaman die ofkos tak sama kan klu pegi dengan cikgu n kawan². so, dengan rela hati aku ok jer hadif ikut rombongan tu. kena bayar RM50.

dalam kui 8.15 pagi aku dah terpacak kat depan skolah. bila bas dah datang ingatkan boleh terus gerak. sekali satu parent ni hantar anak die lambat kot! dekat sejam gak tunggu anak dia.. tsk tsk. sabar je la. tak pikir orang langsung! elok je anak dia sampai, bas terus je gerak. dah la dengan aku tak makan dan tak mandi lagi. kena berdiri terpacak tunggu bas lagi.. hampesss....

gambar² kat bawah ni cikgu hadif yang wazap aku. sorang cikgu kena jaga 3 orang murid camtu.. 

hadif siap request nak duduk ngan danish naufal dalam bas. ke main hepy muka dia.





dekat kui 6 pm jugak sampai Putrajaya. lepas pegi Aquaria dorang lepak kat Taman Tasik Titiwangsa. balik tu ingatkan si hadif excited la nak cite pasal trip tu. tapi knowing hadif, takde maknanya die nak cerita. klu balik dari skolah tu aku tanya hari ni makan apa? belajar apa? mintak maaf la die nak jawab... buat muka bosan lagi ada.... anak oh anak. sabar je la...

sampai umah jer terus cite karton dicariknya. aku tanya pon die malas nak jawab. hurmmm... tapi aku tau mesti die enjoy sangat! pengalaman pertama tu dapat naik bas nadi putra.. huhuhuh...


**************************

aku tak penah tepek gambar² masa kami 3 beranak pegi Aquaria last year.. ada satu entry je aku buat. tu pon pendek je entrynya.. so, alang² haini terlebih rajin haini, aku nak jugak tepek kat sini gambar tu.











ni harga tiket yang aku amik dari website Aquaria. cam dah naik harga jerr... taon lepas pegi harga lain... naik RM3 camtu.


dan aku tak tau la relevan ke tak lagi cara ni. last year tak silap aku harga tiket RM35. then aku tunjuk pas kerja gomen dapat la RM28. so tak sure boleh guna ke tak lagi pas kerja tu untuk dapat diskaun. korang try la erk tanya kat kaunter tu boleh dapat diskaun ke tak. huhuhu....


Published with Blogger-droid v2.0.10

7 comments:

Nieyl said...

Masih belum berkesempatan ke sane lagi..:)

Rizziela said...

Mahal gak tiket nyer

Berbaloi tak kalau masuk dgn harga tu?

Nad MamaZN said...

Kami beli tiket thru groupon jek huhu

eima said...

aku pi zaman kecik2 dulu umur 2 tahun gitu la ... nanti repeat utk adek la plak ....

untung la hadif dpt pi jalan2 gitu ..skool anak non ado

Nafira usof said...

tak pernah jejak kaki lagi kat sini..huhuhu

Nana Aris said...

salam,

last sekali jejak aquaria zaman anak dara..sekarang dah jadi mak orang..hehe

saya ada buat promo Shaklee ESP...jom tengok

http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.