Splash Time @ Kolam Renang Awam Presint 6 Putrajaya



Last week 2 kali kot bawak hadif n hessa swimming kat kolam renang Presint 6. selalunya bawak pegi pool kat Pusat Maritim tuh... suka pegi situ sebab berbumbung. takde la panas sangat. tapi mahal sikit la kena bayar - RM5. klu kolam biasa ni dewasa RM2, kanak² RM1 sajok. pool untuk kanak² pon ada 3 bijik dari sedalam buku lali smpai ke paras pinggang.

last week cuaca cantik jer... redup. tak panas. sesuai sangat swimming kat open pool nih.


ni jadual waktu operasi kolam renang presint 6


1st time cik hessa mandi pool. mengamuk die pakai baby neck float. tak selesa kot...


mula-mula takot lagi.....


lepas dapat main tepuk² air, suka la dia..


ohoiiii... seksisnya hessa....


rindu kat abam hadif nun jauh di kampung.........


dengan kak aliya anak cik lynn...


mandi ramai² baru meriah.... abam hadif skang dah tak takut air, memang tak reti dok diam la dia. kejab² main kolam kecik. pastu lari kolam besar pulak. nasib kak aliya ada rajin melayan...


suka sangat dia... 


kolam ni cetek jer.. so sesuai ler untuk baby..


abam hadif yang tak takot air dah.... kolam takat ni pon die redah jerr...


tengok la taon depan kot ingat nak anta die pegi kelas swimming. die pon willing to go... so boleh la kot!


11 comments:

eima said...

fahim aku dok bertagak lagi ... mana tak bertagak sbb die rajin ponteng transit die .. kat transit fahim ade kelas swimming .... buat rugi aku byr klu die asek ponteng ,.... huhuhu

Nad MamaZN said...

best la tmpt ni
takpenah tau pun
org pun tak bape ramai kan?
bleh la bebila bawak zakwannayli nanti

cik lynn takmo update blog dah ka? hehehe

Norma NML said...

Baru pegi Hari Malaysia tu tapi tutup..frust si bujang...

lieyalatif said...

senang nak tackle budak2 ni kan..bawak jek tempt main air...mesti hepi manjang.....lieya mmg acara wajib dah berswimming tiap weekend ni..

Falsya said...

Bestnye duk putrajaya..mcm2 ade..hehe

JaSSNaNi said...

nak masuk sini wajib pakai baju renang kan.. kalau mak pak yg follow camne? wajib gak ke?

syawalsimpsons said...

lama gak tinggalkan XTVT ngan anak2 main pool ni..nak ajak jugak la...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

JaSSNaNi ~ parent yang teman boleh je pakai baju biasa.. kolam mandi budak ramai je budak2 tak pakai swimming suit. kolam dewasa mmg wajib pakai.

~aSHa~ said...

byk dah yer swimming pool kat putrajaya..dulu presint 9 mula2 buka kan....sempat la juga....

~aSHa~ said...

byk dah yer swimming pool kat putrajaya..dulu presint 9 mula2 buka kan....sempat la juga....

Chekgu Azrine said...

Ni yang syok bila dok putrajaya..kan?huhu..saya ni jauh btul ngan putrajaya..jarang jejak