Kasut Clarks Murah di Vietnam



Selain beli kain n baju-bajan, aku memang aim nak beli kasut clarks kat vietnam. kawan² yang penah pegi sana cakap kasut clarks murah². ye la, kilang dia kat sana kan? memang banyak kedai² jual kasut clarks yer. clarks kat sana takde butik khas pon, kedai biasa jer. banyak brand dalam satu kedai. tapi kena pandai pilih n tawar lah.. jangan salah amik sebab takut pigskin kan? kena telek betui². kedai yang aku pegi ni belakang ben thanh market.

kasut clarks lelaki


kasut clarks perempuan


kasut lelaki memang boleh beli lah. design pon cantik. tapi kasut perempuan dia nipis sangat lah. bila pakai boleh rasa pijak lantai tu... so memang aku tak beli lah. lagi pon takde design yang cantik macam kat butik mesia nih.



hasil rembatan incik suami kat sana. dua pasang kasut clarks ni harga RM270. penat hoiii mintak tawar. huhuh...


ni plak kasut anak bujang. brand lacoste. harga dalam RM80


ni clarks mek hessa. harga RM68 kot!


semalam cik lynn wasap gambo kasut cam hessa. katanya dia jumpa kat butik clarks sunway pyramid. harga RM139. tanya budak kedai tu made in mana? dia cakap vietnam. hohoho... aku beli kat vietnam baru rm68. so, memang jimat di situ. separuh harga tu.. boleh simpan pakai raya.. hahaha..

p/s : mak jugakkk takde kasut baru! sobsss



15 comments:

Nieyl said...

itulah kan buat ape nak bayar lebih klu kite boleh dapat barang yang sama dengan harga yang lebih murah dan kualiti yang sama kan...

syawalsimpsons said...

banyak murah jugak ni

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
santek kasut mek hessa tu hokeyh :)

lovelywa said...

Tapi musykil plak akak tgk buatan kasut Clark nih..mcm bukan ori jek..macam kasar skit buatan dia..

Chekgu Azrine said...

Haiyoo.nsb xd yg perempuan punya lawa2..kalau x mmg kompem kawan yg nk pegi vietnam kena kirim ni.hahaha

Nad MamaZN said...

perghh! jauh beza regenya tu

eima said...

wahhhh ... laki aku ari tu rembat medi in vietnam... kasut sukan je ....

Mona Lea said...

cutenya kasut anak dara

nasaoji said...

betui la tu...sana lebih murah dr sini...bajet2 bjln ke sana, trus buat bajet nyoping2 jugak...

:: Cik Viva :: said...

Penah beli kat sana, brand tommy..selesa giler...& tahan lama..rega dlm 15usd kot..lebih kurang lah..

~aSHa~ said...

CANTIK nye kasut mek hessa.....
jeles aunty

Irfa said...

tp diorang ni tak paham kalau kita cakap, kita xnak kulit babi ni, org cakap ni pigskin, dia cakap ,,no-no, this is leather, dahlah cakap cam ayam itik, hihi

Eun Jung said...

macam mana nk beli kasut clarks tu..dia boleh pos x?ada contact x kt sana yg jual kasut tu..
doumo ;)

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

Eun Jung ~ sorry.. takde kontek.. but maybe u can deal with sally +84909674317. she also like personel shopper.

RaBiatuLadAwiYaH said...

Sis,ade jumpa kasut sukan nike? Berpa ye anggaran harga?