OOTD 1 Syawal kami~



Semua orang dah up cerita raya, baju raya, kueh raya, jalan² raya, percutian raya... hari ke-10 raya pon dah siap cite.. aku ni jerr yang blom update cerita 1 Syawal. ni mood tengah rajin, boleh la taip sikit. ngeee~

haitu dah up teaser sikit baju raya kami... taon ni aku pilih tema #makkauhijau. miahahaha... 

kami yang gegels ni pakai kaler mint... aku tak suka snap gambo lam umah.. nanti gambo tak terang. penataan cahaya kureng.. :p almaklum la, snap guna phone jerk... ni pon snap depan umah sajok.


baju kami anak-banak dari poplook yer... baju hessa tu mmg sengaja beli lengan pendek... die tak suka pakai lengan panjang. kalau pakai baju kurung cepat jer die suh bukak. tak selesa kot!


masa ni hadif hilang pi mana ntah... awai² lagi dah ikut sepupu dia beraya umah jiran². so, snap kami 3 beranak dulu lah~


complete pon satu family... abam hadif skang mmg susah nak bagi kerjasama snap gambo... ingat dah besau senang lah nak bergambo dah paham. tapi makin susah plak.. byk cekadak dia. haih.

yang lelaki pakai emerald green. yang gegels pakai mint green. laki aku sebenaqnya takmo beli baju raya. dia nak pakai mana yang ado jer.. tapi malam raya tu die pi bazar kat taiping tu, depa buat lelong. baju melayu dewasa RM40 sahaja! terus la die rembat! murah kan?


ni satu lagi nak cite... hari raya pertama dah dapat habuan... masa tu hadif tengah berlari, tetiba sampin dia terlucut.. apa lagi, terus berdebuk jatuh. koyak besau lagi seluar dia... 

so, esok jamuan raya kat skolah, abam hadif pakai baju raya taon lepas la yer. harap muat lagi. huhuhuh...




6 comments:

Nad MamaZN said...

cantek!
adoiii pedihnya nengok kaki hadif tu

Rizziela said...

mmg orang lelaki ni suka recycle ajer baju raya kan..samalah dgn suami sy

Nieyl said...

Singgah sini...
selamat hari raya..
cantik baju raya...
la...sian nyer..jatuh...suka sgt raya yea..
semoga cepat sembuh yea...=)

Chekgu Azrine said...

Lawa warna tema..like it so much

eima said...

adoi sakit .... sygnye bj raya die..... hadif nampaknye cuma meninggi harap muat la

kayyana said...

alahai hessa.. comel btul bju nye...sopan sungguh nengok... sian abam jatuh berdebuk.. xpe kenangan ari raya....