Jalan-Jalan Makan Laksa di Kuala Kangsar



Assalamualaikum & hepy monday! 

haini anak² start exam akhir tahun kan? ganti last week punya cuti jerebusss... harap hadif boleh buat lah, coz die banyak main-main-main. lego-tab-lego-tab. itu je lah keje die... buku langsung takmo tengok! haih!

haini terasa rajin pulak nak update belog. alang² tengah kerajinan nak menaip nih, moh ler kiter ^____^

cuti raya haji bulan lepas, ada kenduri kezen aku kat Kg. Boyan Taiping. kali ni belah lelaki pulak. haitu belah pompuan buat kat PD. so, pas makan seme, dah selfie/wefie bagai, kami terus gerak ke Kuala Kangsar. saje jenjalan nak makan laksa. lagi pon adik ipar aku yang baju oren tu tak penah pegi lagi.

boleh dikira dengan jari je kot baru berapa kali aku sampai Kuala Kangsar ni. padahal dekat jer nak pegi kalau dari kampong tuh. huhuhu...



tempat pertama kami terjah ofkos la Masjid Ubudiah Kuala Kangsar. singgah solat and tangkap gambo jab.


habis masa snap gambo kat sini je la.. huhuhu~

ingat nak singgah muzium diraja, tapi tak jumpa pulak.. aku pon ingat² lupa. dulu masa kecik ayah penah bawak datang sini melawat muzium tuh... tapi cari signboard tak jumpa pulak.. lagi pon dah petang, macam takut pulak nak singgah tempat² lama nih. huhuh...

so, terus bergerak carik tempat makan laksa. adik aku bawak kami makan kat Medan Cendol dan Laksa MPKK kat area persisiran sayong tu. kan hari cuti? penohhh ko tempat makan tu... laksa pon banyak dah abis. so, order la laksa kat gerai yang still ada. 

dulu aku ni antu laksa... tapi lately tak suka dah.. kalau beli mesti tak abis... laksa ni biasa² je rasa dia.. gerai² laksa yang sedap n femes kat sini semua dah abis. so, makan la apa yang ada.


order cendol dan ais kacang jugak...

dah abis makan, jom jalan² tepi sungai perak... sambung bergambo lagi.. ngeeee~


ahli rombongan yang gila bergambo~ :p


budak ni sorang jerk yang tak suka bergambo. susah betoi nak snap gambo die. tak penah nak senyum! kedekut :p


jeti persisiran sayong.. boleh naik bot pusing² sungai perak. tapi tak tau pulak berapa dia caj naik bot tu.. lain kali lah try. huhu


yang berbumbung tu la medan makan laksa.

ok. tu jer. bai. jumpa lagi minggu depan. miahahaha


4 comments:

Norma NML said...

laksa tu nampak mcm sedap je :)

Nad MamaZN said...

g muzium naik atas bukit lg dr masjid k.kangsar tu. muzium diraja yg kaler kuning hitam tu kan? suka g kk ni. tenang je mcm g tepeng.. eh ye la, thn ni xde trip ke tepeng lg..

eima said...

aku pi k.kasngsar ari tu mkn kat medan tu jga tak besh la ... taks edap kot tp depa kata laksa ngan cendol bwh pokok depan medan tu sedap aku tak try pun la.....

~aSHa~ said...

baju ko n mek hessa mmg curlass.....