Sangkaya IOI City Mall




Hari Ahad lepas, jenjalan kat IOI City Mall. asyik² Alamanda je kan? bosan jugak.. walaupun IOI tu dengan Alamanda secoet sajok, tapi susah nau nak ke sana. sebab malasss nak berjalan. IOI City Mall tu kan besau... pastu mek hessa pulak sekejab je nak dok lam stroller. pastu nak berdokong je la.. hazab mak nak tawaf satu mall ngan dokong die jerk. 

kami ni memang dah jaraaaaaaang sangat dah turun mall kat KL. aku rasa tak penah lagi bawak hessa pi midvalley. so, makna kata dah 2 taon la kot tak terjah sana. klu tak, asal turun KL, MV je la tempat lepak kami. huhuhu...

so, Ahad lepas kami pi makan² jea. makan kat chicken rice shop. sebelum tu, singgah Sangkaya jab pekena aiskrim kelapa... sekali pekena dulu kat Sangkaya The Mines, teringat² sampai skang. LOL. ahahaha

seeedap! mak sooka! hadifhessa pon sooka!


pastu baru pegi makan kat ciken rice shop. feberet mek hessa - ayam goreng. makan sambil baring² pon boley :p


then, 2 hari lepas pegi IOI City Mall lagi carik barang family day.. singgah sangkaya lagi, boss nak belanjer... ngeee~



4 scops RM10.70 rasanya.... bersangkaya lagi kiter~

Selain IOI Mall, branch Sangkaya yang dekat area² Putajaya ni ada kat The Mines and Cyberjaya.


p/s : banyak nau gambaq n entry nak up. tapi mak malass nak taip n karang ayat.. huhuhu



4 comments:

eima said...

ade ek akt oio ..aku tatau pun .... nanti klu nk beli brg dapur boleh la singgah ....sedap ek...aku tak penah mkn lagi ...belah mana tu kedai die

mama tisya said...

skarang dh byk outlet sangkaya so bole je terjah yg terdekat..awal2 dlu xbyk

Nad MamaZN said...

eima, ioi eima.. ioi.. hahaha!

teringin nak p mkn kt sini ritu. tp sbb xde org pun jadi segan plak haha

lieyalatif said...

same laa kite...balik2 ioi, alamanda ngan dpulze...dah lame tak jejak kaki mall kl2 nun... faktor umur kot hahaahahaha.....malas nak jalan jauh2...

sangkaya ni lieya tak cube lagi....aritu nak try last2 ke magnum...harus dicobaaa nieh...