Buka Puasa Cheese Naan RSMY & Menu Sahur dan Berbuka Ramadhan 1437H Part II


Sepanjang puasa ni, baru 2 kali berbuka kat luar, makan kat kedai... aku tak suka sangat makan kat luar time berbuka sebab cam rushing kan? nak solat maghrib lagi... tapi taon ni aku rajin skit even tengah dok bawak perut... boleh kata hari² jugak aku masak.. klu beli pon, atlis aku masak 1 lauk. puasa taon lepas aku memang rajin singgah param jer... :p

Haitu ada la bagitau incik somi teringin nak makan cheese nan... tapi malas nak pegi sebab jauh kat RSMY Danau Kota sana.. kalau balik umah mertua boleh la singgah.. tapi masa 1st week puasa dah berbuka kat sana, tak ingat nak singgah makan cheese nan. huhu.. pastu skang teringat-ingat plak... 

dalam last week gitu, sedar dari tido incik somi baru balik dalam kui 3 pagi camtu kot.. katanya dah tapawkan cheese nan tapi kat mamak area umah je laa... tak sama noks, cheese die tak leleh.. huhuhu

so, nak tak nak sebab teringin punya pasal, kena terjah jugak la cheese nan kat KL sana... suami booked meja kat Cheese Naan RSMY outlet Jalan Medan Tuanku sana.. dekat sikit katanya dari Danau Kota.

perghhh.... meleleh cheese dia...  

cicah pulak dengan keema, memang terbaikk...

order nasi beriyani jugak...

milo ais taburrr.... 

kuih n kurma RSMY bagi free~

memang full house orang berbuka kat RSMY ni... kami pon dapat meja kat luar jer, ye la booking pon dah kui 5 pm masa tu... buka puasa kat sini kena beratur amik makanan yer... dorang just anta kan air sajok... 

yang ni pulak, mak teringin makan nasi kak wok kat cyberjaya sana... so, kat umah makan lite² jer.. beli kuih kat param.. lepas maghrib terus pegi cyber... tapi malang nasib mak hari tu, kak wok tutup noks! nak nangisss rasa.....

so, pusing la kami satu cyber tu cari kedai makan lain... banyak kedai nasik arab jer... huhuhu... round punya round jumpa satu kedai siam nih.. tak ingat dah nama kedai tapi besaq kedai dia... so, kami makan kat sini je laa... tapi siyess sedap food kat sini.. nanti nak repeat balik...

oh, pasal kedai kak wok tu, esok tu incik somi kui 11.30 malam pegi kak wok belikan nasik. nasib bukak.. bulan puasa ni kak wok cyber bukak smpai ke pagi. tapi skang dah tutup rasanya sebab dah cuti raya.


wokey, jom jenguk dapur ibuhadifhessa di bulan Ramadhan ni~ menu² lepas boleh klik sini yek Menu Sahur-Berbuka Part I

 ayam masak merah

sup daging

kailan ikan masin

ayam masak kicap

 bayam masak air

 kari udang

 kari kepala ikan merah.. ni incik somi beli kat param.. katanya murah sebab haitu hujan.

 ayam goreng celup tepung kentucky

ikan goreng berlado

minggu ni last dapor berasap... jumaat or sabtu dah nak balik kampung dah... heaven nya rasaaaa.... dapat makan mak masak sedap²...



4 comments:

eima said...

aku awai hr tu x miss memasak ...pastu jemu .. haha mkn luar plaK.... tp syok msk sendrik sebab tak yah nk mkn kenyang2 sekjaligus ... boleh mkn ulang2 sampai muntah

Chekgu Azrine said...

Rajinnya mak buyung...hehe...
Semua nmpk sedap je

Mommy Cici said...

meleleh air liur mak buyong kt sni >,<

Umie Adli said...

tak tercapai lagi hajat nak makan cheese nan yg sedap tu...