Hari Raya Kami 2016


As Salam.

Dah masuk 17 Syawal baru rajin nak update cerita Raya... macam biasa tahun ni raya kat kampung aku lagi.... ngeee~ #teamrayaperak #teamrayabatukurau

Raya taon ni, abang n adik aku jer tak balik... eh, abang aku balik, tapi raya ke-3 baru balik la. die turn raya Batu Pahat taon ni... adik aku pulak kena kerja.. kesian :p

last day puasa... ramai² camni mana nak muat meja makan.. so, makan kat bawah baru meriah.


muehehehe... adik aku kat Muar kena kerja di hari raya~


Gambar Raya 2016.... punya la susah nak tangkap gambo reramai... asal nak snap jer, orang datang nak beraya... nak tengahari baru la boleh snap... menahan je la panas kat luaq.. 

Raya Pertama memang tak pergi mana... dok umah jer.. mana taknya dalam kui 1 pm camtu hujan turun selebat-lebatnya... lama jugak ujan... dalam kui 6 camtu baru ujan benti kot.. tapi malas dah nak kua memana... maka, raya pertama makan tidoq je la.. :p

Raya ke-2 ayah aku ajak pegi beraya umah sedara-mara.. ada la 4 bijik umah kami pegi...

Rumah first kami terjah kat Serdang Kedah.. nama je kat Kedah, tapi perjalanan tak jauh pon dari umah aku dalam sejam stengah camtu...


ni umah mak sedara ayah~


rumah ke dua pulak singgah umah mak sedara mak aku kat Bukit Merah, Perak... kat sini la first time aku makan ketupat palas pulut hitam. sedap jugak..


ni umah pak sedara ayah.. kat Batu Kurau jeww..


wefie~~

rumah terakhir kami singgah umah sepupu ayah kat kampung sebelah jer... tiap² taon pegi beraya kat sini sebab depan umah die ada bendang.. boleh fotoshot raya... ngeee~

raya taon ni menguning je padi... slalunya dok menghijau lagi~


maternity fotoshot kononnya~ :p


setahun sekali turun bendang :p


pandai hadif carik port! leh cover perut ayah :p

Raya ke-4 aku dah balik KL. itu pon gerak dari kampung kui 4.30 pagi camtu.. nak elak jam punya pasai.. sebelum kui 8 pagi dah smpai KL.. legaaaaa tak tempuh jem...


6 comments:

Mommy Cici said...

setahun sekali turun bendang untuk berphotoshoot ye. cantik <3

cik hani said...

kami raya hari tu jem otw balik Terengganu ke Kuala Lumpur..
Jem kat area karak nun

Nad MamaZN said...

cantek gambo kt bendang.. takpenah lg jejak bendang hehe..
selamat hari raya!

Umie Adli said...

gambar kat bendnag tu cantik......

eima said...

aku tak pernah heran nk aik gambar kat bendang haha ..pas ni klu blk kg aku boleh amik gambar bendang plak ... lawa plak aku tgk gambar hang tu ...

bila due ni sarat dah aku tgk tu

Ibu Dilah said...

wahh.. best dapat ambik gambar kat bendang.. lagi2 kalau time tengah menghijau sgt.. tp tengah menguning mcm ni pun cantik gakkk.. hehe