Review Tiny Boutique Habitat, Cameron Highlands


Nak sambung balik kisah Cuti-Cuti Cameron Highlands bulan lepaih~ dah janji kan nak buat review homestay kami duduk tu....

Geranium Homestay, Tiny Boutique Habitat
Lokasi: No. 24 Kampung Taman Sedia, Tanah Rata, Cameron Highlands
Hubungi: 016-2153244


Kami menginap selama 3 hari 2 malam di Tiny Boutique Habitat (TBH). Memang best gila duduk sini.. aman-damai-tenang.... homestay ala² inggeris, memang terasa dok kat rumah countryside orang putih dah dengan cuaca sejuk dia, bunga² segar mekar depan umah. Pemilik homestay ni adalah orang kita Muslim kita.



Harga Bilik

Premium studio unit 1
7 pax including children. 

Rate:
Weekday RM335 a night
Weekend RM355

Premium studio unit 6 - with private garden
7 pax including children. 

Rate:
Weekday RM345 a night
Weekend RM365

Superior studio - 6 pax including children.

Rate:
Weekday RM285 a night
Weekend RM305 a night


si Hessa & Haura suka lari² kat taman depan bilik sambil tengok arnab & angsa...


jom tengok gambar bilik pulak~

kat tingkat bawah ada satu katil queen & sofa bed

kat tingkat atas ada 2 katil single

so, memang muat la dalam 6-7 orang. selesa sangat~

bilik air dia standard jer~

towel, sejadah disediakan~

budak² suka la ni naik turun tangga... bikin mak seram dan gerammmm~


ada mini zoo kat sini... takde la anak² bosan je duduk dalam bilik~ 

ni suasana malam kat sini... aman jer wei... nak lepas budak main kat depan bilik pon tak risau~



Overall kami sekeluarga memang sangat² puas hati menginap di Tiny Boutique Habitat. InsyaAllah kalau ada rezeki naik Ch, nak stay sini lagi.. nak ajak adik-badik join skali boleh buat bbq kat sini~ 


1 comment:

Dilah said...

memang best sangat homestay ni.. rasa malas nak berjalan2 tempat lain.. lepak kat homesty tu pun dah cukup.. budak2 paling suka dapat main ngan rabbit, angsa..

http://www.ceriteraibu.com/2019/07/percutian-3h2m-di-tiny-boutique-habitat.html