:: BUAI LAJU-LAJU ::


since aku bepantang kat kampong memang hadif tido lam buai

tokyah hadif memang da siap gantung buai utk cucu dia ni..
lagi pon time tu memang hadif kuat beno teriak
orang cakap 'angin pasang'
baby boy slalu la kena
asal maghrib je, denga la die melalak..
kadang tak kira la siang or malam
kekonon tido buai leh kurangkan die punye melalak la..

so, bila aku dah balik sini, memang susah ok takde buai
1st day sampai sini memang terus pegi bli buai
si hadif ni memang takleh tido bawah
nak jugak tido buai..
kat umah pengasuh pon beli satu

kalau nak bejalan mana², kitorang bawak bouncer
tak kira la dalam kete ke, kat umah sedara ke
benda tu sangat penting klu nak bejalan
benda tu kan leh goyang²
so, bole la die tido coz terasa la cam lam buai..
















but skang, aku tak tau la ape pengasuh @ kak yan buat
coz kak yan cakap kat umah die memang hadif tak tido buai
skali skala je die nak buai
kak yan dah pulang kan buaian kat aku
hadif skang memang tak tido buai
tak heran pon ngan buai tu
senang je die tido.. tepuk² skit.. zzzzzZZzzzzz..
aku senang ati gak.. tenkiu kak yan..
*
*
*
*
*
*
*
see.. see.. i told u..
dia tak nak tido buai.. hehehee..

8 comments:

Totin Jamain said...

comelnye hajibbbbbbbbbbbbbb





eh jap
macam salah nama je
tengok entry balek jap



hadif
ha hadif
hadif comell

ratna said...

lagi bagus tau kalau tak tido buai.. senang nak pi mana2.

MRS. K said...

totin
:: ayoo.. camne leh silap ni!!

ratna
:: tu la, mmg dari awal lg ayah die tak kasi tido buai..

Haslinda said...

alaa...buat ja la tag tu!!

bukhairiah said...

nie musti xtau pe tue angin pasang..angin psang nie pnyakit llk..pompuan pon ada tp jarang2...buah dia akan mbesar sebellah..sgt2 bhy..my bby y sulong dh wt operation angin pasang a.k.a hernia.. dh sunat pon ms umur stahun 2bulan..

..nOj.. said...

yep klu xtdo buai lg bagus... senang... tgn kte pn xlenguh nk enjut buai... hehehe

taska kt cni mmg xbg bb tdo lam bouncer apetah lg buai... memula aritu susah gak sbb ramai budak tdo buai kt umh... lama2 semenye dh biasa tdo sendiri ibu2 just tepuk bontot je

Mamamanja said...

memang agak terbatas kalo anak asyik nak buai jerk

haslina said...

bagus lah kalau hadif sudah boleh tidur tanpa buaian..ialah senang kalau nak bawa tidor mana-mana nanti..