Wishlists Ibu Hadif


nampak entry wishlists, laju² je korang klik ye... kepo eh... hehehhe.... *kidding*... since pindah ke rumah baru (baru lagi ke? dah 6 bulan duduk!), kami tak beli perabot baru pun.. semua bawak dari rumah lama... nasib ada duit sikit boleh la beli sofa baru... so, sofa dah selesai.. skang ni tengah kumpul duit nak beli benda lain pulak! nasib la Mr. K pun setuju dengan wishlist saya ni... abang keje kuat eh, saya plak jimat² belanja, baru la boleh beli barang baru! biar satu rumah berbau kedai! muahahaha....



1) i wish i have a new dining table - skang ni pakai meja makan kerusi 4 jer... memang kecik! ye la, dulu baru kawin, dok pulak kuaters apartment je, sempit, so beli yang kecik² je la kat carvenzi... pakai tak sampai 2 tahun, satu kerusi dah patah! berat sangat kot Mr. K sampai kerusi pon boleh hancur! hahahaha!
nak yang design simple² jer... yang penting 6 or 8 kerusi...camni pun dah okey sangat!



2) i wish i have a bedroom set - dis time kalau ada duit nak beli set punya! ada meja solek, wardrobe, katil, meja tepi etc... dulu tak beli set, beli katil semata-mata sebab kat kuaters dah ada almari! katil skang pulak jenis tinggi punya! ada la 4-5 kali hadif jatuh gedebuk!!! nasib la takde pape... so, nak beli yang rendah, senang hadif nak turun naik dengan jayanya! saya mau yang jenis tilam masuk ke dalam katil! korang leh imagine tak camne ni? hehehe...
saya suke la camni! tak serabut mata tengok!



3) i wish i have my own DSLR - ni pulak InsyaAllah, akan ku dapatkan jugak! tapi, tunggu biar setel barang rumah dulu kot! mana yang penting kita dahulukan.... huhuhuhu......
bila la nak dapat???



4) and i want a baby GIRL! - oppss... yang ni rasanya kena pospont tahon depan laa... by dis november umur hadif 2 taon... then, taon ni dah booked 2 tempat nak pegi bercuti...so, lepas tu akan diusahakan untuk next baby! mihahaha.... nak kena godek² carik info nak dapat baby girl ni!


p/s ~ apa kes dah setengah taon baru nak buat wishlists? hohohoho.... dulik! asal bahgia!

9 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

meja makan kita pun penah patah. beli kt cavenzi. kecik je tok 4 orang. letak lauk je da penoh..cane. makan kat bawah. nak ambil lauk g atas. haha

Iela Fazielah said...

hi ibu hadif... xpe... xsemestinyer wishlist mesti buat awal tahun... kekadng tetiba kita rasa brg kita nak beli tp still xdpt beli manalah kita jangka ek.. hehe... bab set meja mkn tu mmg ila suka... warna pun cantik.. desing pun moden....

mama_auni said...

I LIKE..HEHEHE..YG WISH AKAK KAT ATAS TU SEME DAH ADE EXCEPT DSLR..KITE NAK JUGAK CAMERA TUH..HEHE

Kniedaz said...

wishlist kita ni samalah mrs k...paling teringin, baby girl tu..hehe

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
takpe..takpe, makan bersila lagi best.. muaahaha

MRS. K said...

@Kniedaz
hehhe.. tunggu taon depan kilang bukak balik!

~aSHa~ said...

wish u luck..terutama yg terakhir..yg pasti aku jeles kat kamu sbb dah duk umah sendiri..aku? uhuhuhuhuhuhu asyik rindu je la yg dpt dibuat...terpaksa disewakan

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

huhu dasat impian DSLR model tuh! :)

ummiaqeef said...

wow..wishlish last skali tu aku nak buat thn dpn gak..jom saing lg..wakakaka..