Iftar Day 7


Sambal Udang Petai


petang smalam balik keje terus pegi Giant cari udang. stok petai memang ada kat umah bawak balik dari kampung. oleh sebab my hubby suke sangat makan sambal udang petai ni, saya buatkan la untuk die even saya tak makan petai.

main masak je la tapi kena konfiden mesti sedap sebab kita kan tak boleh rasa. kalau kita masak dengan ikhlas dan penuh kasih sayang, InsyaAllah mesti sedap!

dan lepas bukak pose, hubby puji! thumb up dia kasi! muahahahaha....

bukak pose semalam berlauk ayam goreng + udang sambal petai + sirap cincau sajok!

19 comments:

eima said...

sedap nye sambal petai ... aku tak mkn petai tuh ... klu letak petai sambal jd sedap arr ...

..nOj.. said...

heheh betul. aku pun setuju. kalo masak ngan ikhlas dan penuh kasih syg, mmg kompom jd sedap walaupun takleh rase2. hehe

syariza09 said...

my en asben pun mkn petai but I pula tak mkn petai. Tingin nk wat sambal petai utk en asben
...psttt..tak dak ka petai lebih

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sedapnyer..last week buat! tapi nak buat lagi lah..hahaha :)

hajarus said...

last week pun hjr wat sambal udang tp xde petai... t nak wat sambal udang petai lak lah... nyam2x...

ummiaqeef said...

ala..sedapnye sambal udang petai..teringin nak buat tp incik hubby x makan udang...x best pulak makan sorg...

LiErOSe~QiEmi said...

sedapnyeee.. hubby mkn petai tapi aku tak makan, udang lak, aku makn, hubby lak tak mkn.. tak ke pening ko nk buat lauk tu?? hihihi

BIONIC WOMEN said...

kami laki bini x makan petai dan yg sengkatan dengannya..naper xtauler..tapi sambal udang or kerang memang suka..

Farra Dhelina said...

kecur2 air liuh mak! heee

MRS. K said...

@eima
aku pon tak makan sangat petai ni.. penah try tapi takleh masuk tekak. pahit

MRS. K said...

@..nOj..
kan?kan?

MRS. K said...

@syariza09
aiseh.. lambat mintak la. dah abis. amik pon sepapan jer.. huhuhu

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
kalau sedap, buat la lagi

MRS. K said...

@hajarus
buat eh then tayang kat blog

MRS. K said...

@ummiaqeef
takpe la.. sedapkan tekak sendiri sudeh

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
masalah negara ni! suh laki ko makan petai mentah2 tu sudah! hahaha

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
ok la tu.. senang nak masak camtu kan.. 2-2 tak makan

MRS. K said...

@Farra Dhelina
tahan..tahan.. kejab je lagi

mummysyafie said...

keri sampai tak leh nak cakap..siap bagi bahasa isyarat yer k..hahahaha..