minggu gantung kuali!


oleh sebab Mr. K takde kat umah sepanjang minggu ni,
so dapur pon tak berasap lah!
makteh hadif pon tak masak jugak, bizi kononnya jaga hadif!
padahal stok ayam ade jer dalam esbok! haih...

tugas saya pas balik keje haruslah singgah mana² kedai cari makan.
tiap-tiap hari kedai lain². kalau mood rajin, terjah ke giant sana.
kalau malas, tapaw kat kedai area rumah sajok!

semalam saya tumpang lynn pegi keje. saya drop kete kat umah die.
so, balik keje singgah kat gerai tepi jalan area situ.
makcik tu masak sedap tau! dah 2 kali saya makan.
mee goreng sedap, laksa pon ok, char kuey tiaw lagi la meletop!

balik tu, harus la tapaw 2 bungkus!

 memang sentiasa penuh je orang kat kedai tu... dah la meja makan limited.. so, kena tunggu turn la kalau nak makan kat situ. or better tapaw sajok!

 char kuey tiaw sedap RM3.00! makan sebungkus tak cukup la. nak lagi.. nak lagi..

9 comments:

Ena said...

KALO DAH SEDAP TAK KISAH LA KAT MANA PUNG KAN!.. SELAGI BERSIH ON AJE BELI SANGGUP NUNGGU.. HEHE

Honey said...

mmmm .... sedap nyer ...

~mum's to Danish & Mya~ said...

nmpk sg lazat!!!

MRS. K said...

@Ena
betul. betul...

MRS. K said...

@Honey
sangat sedapppp

aSmiDar said...

kelmarin makan nasi goreng Tomyam..ni terliur me teow pulok..huhu

eima said...

aku hari2 gantung kuali ...hehe
kat mana tu C.K. Teow tuh ...my laki sgt suka la .... fav die ...

b.O.n.d.a said...

i ♥ char kueh tiaw ;)
katne ni K?

MRS. K said...

@b.O.n.d.a
kat tepi petronas taman bunga raya salak tinggi