dinner yang simple asal kenyang...


ni dinner kami malam semalam.
simple jer. sambal ikan bilis sama telur dadar.
bukan i malas k, menu requested by hubby! kekekeke...


slalunya hari keje memang saya tak masak.
hubby cakap tak payah masak. penat katanya.
balik keje, amik hadif kat taska then pegi cari kedai makan.

kalau jemu makan kedai, tu yang kena masak jugak! huhuhu...

so, hari ni nak makan mana pulak ek?

tapi korang mesti rajin masak kan?


17 comments:

SyaNa said...

aku pn jarang msk
ikot mood gak la
kadang blk keje laki aku da siap2 makan ngan kwn2

tapi mlm ni misi masak..sbb da beli byk lauk kt pasar smlm

[-suziey-] said...

simple tapi menarik..asal ade telur dadar pn ok dh..hehe

Anamarza said...

Betul tu betul...kekadang yg simple2 tu bleh buat makan bertambah2

MY HEART said...

Rajin......

.........masak meggi hehehheheh....

MRS. K said...

@SyaNa
tu la pasal. nak masak kena tungu mood jugak. huhu

MRS. K said...

@[-suziey-]
hahhaa... telur tu kategori wajib dah tu

MRS. K said...

@Anamarza
betul.betul

MRS. K said...

@MY HEART
akak tape. bibik ade. blik umah semua dah sedia. hikhik

hajarus said...

yg simple2 ni besenyer pembuka selera k... menu cam k ni pun dah buat mkn bertambah2 tau.. :)

ummiaqeef said...

kalau ade mood masak la dan kalau ade lauk dlm peti,haha. smlm masak ikan goreng ngan sayur kangkung belacan je coz dah lambat.x sempat nak bawak bekal nasi goreng dah licin nasi..kadang menu simple lg sedap tau,percayalah........huhu

deelira@deeliraz said...

kalau zue.. 2 ni pon dah selera dah hehe..
smlm masak masak lemak labu,goreng ikan kerisi dgn sambal belacan tu je ;)

LiErOSe~QiEmi said...

aku minggu lepas, minggu ni n minggu depan adalah makan masakan mak mertua.. sekian haahahah

lovelywa said...

owhh alangkah beshnyee jarang2 masak..akak sampai dah pening duk pk ape nk masak ari2..cuma jumaat ngn selasa je tak masak sbb gi pasar tani..huhuh

LyNn HaMzAh said...

walaupun simple tapi menyelerakan...

.::Lynn::. said...

rajinnya.....

eima said...

aku kedai mamak je ...senang ....hahah

ibuayahdamia said...

simple, tapi sekali sekala makan lauk cam ni mau bertambah nasi kan..