Jalan-jalan telan angin di Bukit Merah Laketown



lepas sesi makan² dan beli udang di Kuala Sepetang,
kami terus zasss ke bukit merah pulak.
tak jauh mana pon jarak die.. tak sampai stengah jam kot!
 
sampai Bukit Merah pon dah pukul 5.00 pm.
memang dah bajet takmau pi mandi waterpark die.
just pegi jalan-jalan, tangkap gambo skit-skit,
tengok ape outdoor games yang boleh main.
ecopark die pon dah nak tutup.
so, kami sempat naik skycycle jer... huhuhu..

jom layan gambo yang saya sempat snap.

ni pintu masuk ke waterpark. kalau amik pakej murah skit tau.

 ni pulak antara pemandangan kat sana..

 sempat la layan hadif main games kat situ. main games yang masuk coin tu..

 nampak je motor ni die terus panjat naik ko.. tak sabar-sabar... tapi motor ni besar skit, kaki pon tak sampai lagi..hadif blom pandai bawak.. so, tak kasi die naik. mengamuk sakan die... huhuhu...

 saje amik gambo bontot dua beranak ni.. hiks!

 sejak dah makin membesar ni, hadif dah tak suke tangkap gambo la.. senyum pon tanak. tensen mak tau! macam mak die jer syiokk sendiri.. haih!

 ni gambo sepanjang jalan nak pegi naik skycycle. besau jugak tempat die.. penat jugak nak jalan. jangan la pakai heel kalau rasa nak berjalan melawat kawasan kat sini eh...


 kasi apaknya intepreme pulak!

episod bukit merah ni belom habis lagi ek.
ada satu entry lagi.. hihkhik.. layan je la eh..

ni 1st time hadif datang sini.
mak die dah berkali-kali dah.
next time nak datang lagi.
nak pegi mandi waterpark pulak!
tapi tunggu la sampai hadif tak gayat air dulu.
kalau tidak, buat hangin jer...
melalak takut air... sabo je la...



18 comments:

deelira@deeliraz said...

tahun depan nak bawak family jalan sini ;)

~aSHa~ said...

eheh budak2 gitu la..mula2 takut air...lepas tu jadi hantu air

JaSSNaNi said...

best jalan2 kan... :)

Cik Gallus Gallus said...

dah lame tak pergi sana

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya pi jalan2, cantik pemandangan nya kita ni dari hari ke hari nak pi bukit merah ni tapi tak sampai2 lagik walhal dekat je dgn rumah mak mertua kita

ummiaqeef said...

ala hadif ni x rocx la takut air..best wooo!!!

Mama Zharfan said...

me suka bkt merah ni...so far dh 3 kali holiday kat sini hehehe

eima said...

makin ensem la hadif nih ..sejak rambut gitu ...dulu nampak comey skrg nih ensem

LyNn HaMzAh said...

teragak juga nak pergi bukit merah nie...nanti nak survey pakej yang mrs. k ckp murah tu...

MRS. K said...

@deelira@deeliraz
meh la zue.. dialu-alukan..

MRS. K said...

@~aSHa~
nak tunggu die berani dgn air tu bila la kan

MRS. K said...

@LyNn HaMzAh
yang saya tengok tu pakej masuk mandi jer.. kalau full pakej skali dengan ecopark tak sure pulak brape.. huhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

baru je malam tadi mak mertua aku cakap nak ajak kitorang jalan2 kat sini tahun depan hihihi.. best tak erk k???

firahadifa said...

waa.. macam2 da yg menarik kat bukit merah yerr

MRS. K said...

@LiErOSe~QiEmi
best jugak.. macam2 ada..

MRS. K said...

@firahadifa
hahaha.. bak kata astro, macam2 ada..

Kniedaz said...

Salam,
Kami baru balik Bkt Merah jugak tapi tak mandi pun sebab ramai orang..diorang mandi kat swimming pool Suria Apartment je..hehe

ibuayahdamia said...

macam2 adaaaa....harus terjah ni