Aktiviti 20 Januari.


semalam cuti, korang pegi mana wei?
kami jalan² kat kawasan umah jer.
pegi Dataran Nilai, then gi Giant pulak!

dalam kui 9 camtu, kami keluar umah.
1st, cari tempat nak sarap dulu.
makan kat kedai depan Nilai Square.

tengok gambo pon dah tau kami nak buat apa kan?
si hadif skang addict dengan badminton.
tiap² hari nak main. dalam umah pon menjadik!

kami main kat Dataran Nilai. orang tak ramai pon pagi tu.
selalunya petang memang ramai orang.

 main tak pandai sangat pon. gaya je lebih.
tapi kita as a parent, layankan je la.. huhuhu...


bila dah rasa matahari mencanak atas kepala,
kami pegi Giant pulak. nak sejukkan badan ngan ekon. huhuhu..


 kalau dah pegi situ, wajib la pekena skuter pink tu seround-dua.
padahal kat umah ada sebijik kete kuning tu.. huhuuh.
scuter jugak yang die nak naik!

 then masuk kedai buku pulak. ayah hadif nak cari buku cerita.
skang ni tiap² malam ayah jadi storyteller. tapi cerita ikut versi die jer. kite yang dengar ni pon nak gelak! kekekeke.
so, bile ada buku, takde la melalut sampai ke laut cerita tu. huhuhu...

beli buku ni untuk hadif. tapi akhirnya buku ni jadi tempat hadif lepas geram jerk. penuh satu buku die conteng. huhuhu...

 dah setel semua, jommmm balik....


tengahari smlm masak simple jer.. telur dadar + sambal bilis. 
stok memang kering giler. ari ni baru nak pi beli.
sabtu ahad harus la kena masak kan?

12 comments:

eima said...

wahhh ...pink ek .. heheh
weh beli 1 utk die moto tuh ...

ummiaqeef said...

dia nak skuter tu..beli lah! hehe..
aqeef suke main boling kat game tu..haha..x agak2..nak cari la boling plastik tu bg dia main kat umah..hehe

BIONIC WOMEN said...

Wahh..hadif suka men badminton, pelapis chong Wei nih..hehe..bestkan dapat men ngan anak2..

MRS. K said...

@eima
hahaha... tu la.. ayah hadif pon dah tny nak beli ker? huhuhu

MRS. K said...

@ummiaqeef
huhuh.. tu la. tengah pikir jugak ni

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
hahaha... pelapis la sangat..

eB ezrin said...

tido jerk ;p

Farra Dhelina said...

yelah..bila time weekend ni..otak berjln je planning nk masak ape..hehe mn lah tak mokmok hahah

Qaseh said...

hmmm.duk umah je dr pagi smpai ptg coz en hubby dia keje 1/2 day. mlm baru bawa si kecik tu jejalan kat tesco je.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah pandainya Hadif main badminton ek, banyak gak aktivitinya, kita dok rumah je

LiErOSe~QiEmi said...

bukan lagi harus.. wajib masak sedap2 pastu hantar kat aku skit sebab esok aku tak masak, kena tengok orang pasang grill huhuuh

Ummi Salsabila said...

1st time singgah sini.. ;)
mmg seronok habiskan masa dgn family...