Dun try this at home!


adik-adik, jangan tiru abang hadif ni ek!
bahaya tau! kalau selamat sampai Alhamdulillah,
kalau tergolek dog, sape mau jawab???
ibu jugak....

hadif dah besar lah! dah boleh panjat pagar ni..

sengihhh jer.. berjaya jugak akhirnya...

sikit lagi nak sampai.

yeay! dah sampai atas! 
tapi pagar ni hadif tak lepas nak panjat lagi la.. huhuhu...


yer saya sedar. taon ni hadif dah 3 tahun!
dah besar. dah tinggi. dah macam kerenah.
takat naik turun tangga tu die dah tak heran.
tapi takut jugak bila pikir balik.
kang tengah dia mamai² ker, ape-ape leh jadik!

nak larang pon bukan die paham!
selagi tak kena, selagi tu die tak serik! huhuhu...
risau jugak kalau umah bertangga nih.
hadif ni naik tangga bukan stable lagik.
still naik kena pegang pemegang tangga tu.

so, bila die naik tangga kite kena alert.
kena teman die naik sama. nanti dah besar skit, naik tangga pon ok,
baru ibu nak buang. pagar kat atas tu biarlah dulu...
ye la, nanti klu pegnen, kena buang jugak pagar tu.
mana larat nak mengangkang panjat pagar! (hakhak. nak jugak tu!)

14 comments:

.::Lynn::. said...

eh eh ipin

MrS. F!zA said...

haha mcm bukan gambar candid je ni..ekekeke

Nad @ MamaZakwan said...

wa...hadif lagi advance dr zakwan! :)
zakwan tak beraninya dia panjat gitu..

MRS. K said...

@.::Lynn::.
Baju free...

MRS. K said...

@MrS. F!zA
macam jer.. tapi percaya lah! ni memang gambo candid! hadif kan pelakon yang hebat! keekek..

Farra Dhelina said...

emm budak2 mmg suka dgn tangga kan??

BIONIC WOMEN said...

hahaha..sudah pandai panjat tangga..itu tndanya hadif budak pandai, ada inisiatif utk melepasi halangan yg ada..kuikuikui..
hebat ler nntu mama

eima said...

nampak sgt kaki dah panjang ....
sgt berani ... baguih baguih ...

[-suziey-] said...

haahhah muka ceria je panjat tangga..ekekek:D btl..even dia dh beso tp kt still kena alert gk..malang xberbau..hope xkan terjadi bende2 yg xdiingini :)

munna said...

nasib baik rumah takde tangga.... takut gak... kat rumah pengasuh ada tangga.. hari2 dok pesan jgn bagi anak munna main panjat tangga

Hot Mummy said...

laaa..baru tau, hadif sebaya ngan dhia.

Iela Fazielah said...

ila kalau irfan nak naik tangga ila xlarang.. lg ila suruh smbil ckp kat dia..:irfan naik tangga elok2 ye.. pegang besi tu: smbil follow dia dr belakng..haha.. tp xpe.. ibu hadif kena bg kepercayaan pd hadif supaya hadif bertambh terror naik tangga sendiri

mummysyafie said...

boleh plak hadif langkah pagar tu K..hihihi..bijak dier. lepas ni kena pantau selalu esp part tangga tu

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/