kalau ade kawan macam ni, korang nak marah ke, nak geram ke, nak hentak kepala?




Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Lelaki : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Kawan : bole. Ko dah ada depan computer?

Lelaki : dah. Aku dah ada email pun

Kawan : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

Lelaki : browser tu ape?

Kawan : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Lelaki : pastu?

Kawan : kat kotak paling atas, ko type 'www.facebook.com' pastu enter

Lelaki : oke! Pastu weh?

Kawan : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Lelaki : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Kawan : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : paling atas cuma ada tulisan
'the page cannot be displayed'

Kawan : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Lelaki : betul la aku type, www.facebook.com

Kawan : hm, mungkin connection internet ko mati

Lelaki : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasiktau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Lelaki : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Kawan : sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.akuhensem2011@yahoo.com
Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Kawan : laa.. Mana ade email pakai 'www' kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ((bengang)) >:O


p/s : hahahahaha... lawak giler hokey! bangang pon ade... adeh...




9 comments:

BIONIC WOMEN said...

memang lawak bangang tahap gaban..hampeh toi mama hensem yg x berapa nak hensem tuh

Elin said...

hikhikhik..kelakar.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

memang lawak betul, tahap giler punyer *&%$@ kawan dia tu, adei kalo kita pun mau menyirap sirap dengan orang camni...

mama tisya said...

sbr je la

mimie1678 said...

hahahaah.. lawak tak hengat!

kiwi said...

hahaha..seyes lawak XD

kiwi said...

hahaha.. seyes lawak XD

seorang perantau di dlm sektor kerajaan said...

kah kah kah...kompem sengal!!

♥ EeiNz ♥ said...

hahahah...sumpah gile lawak part www tu kay ;p