Rendang Ayam Gajah


sape penah tengok ayam gajah?
kenapa gajah? sebab die besar lah!

besarkan? takde la besar cam turkey tu,
tapi besarlah jugak! ade la dalam 4 kg.


 ni ayam gajah. 1st time jugak saya tengok nih.
  ayam ni pakteh Mr. K yang bela.


 ni sangkar ayam dan puyuh.

Ari ahad lepas, lepak kat umah mak sedara hubby kat Sungai Merab.
coz MIL ada kat situ. tu kira macam rumah pusaka la.
tempat adik-beradik berkumpul.


kebetulan pulak, pakteh baru sembelih sekor ayam gajah.
then, makteh and MIL masak rendang pulak.
so, langkah kanan di situ. merasa la makan rendang ayam gajah.


 rendang ayam gajah. sedap tau rasa dia. ade liat sikit. sikit je... huhuhu...


 ni la the one and only sepupu hadif, kak putri. 


hadif ni kira cucu ke-2 dalam family la.
soon bakal keluar lagi sorang. 
tengah tunggu hari, adik kak putri.



p/s : best biler kumpul sedara-mara kan? bukan senang nak kumpul semua orang dalam satu masa. kecuali hari raya.. huhuhuh...


12 comments:

Haslinda said...

pernah makan & pernah bela :P
paha dia memang gedegaq nya besaq..dlu2 masa study penah bawak lauk ayam gajah p jamu member2 hostel..pakat tekejut sb nama ayam gajah..tp mmg sedap kalu buat rendang sb isi dia pejal.

eima said...

nape hadif sengeh cam tuh ..hahah

aku penah tgk tp takut nk mkn ..hahaha

Farra Dhelina said...

mak aii nama dia...hhe mmg nama ayam gajah ke??? oo liat mcm aym pencen/kampung jugak lah ye?

MRS. K said...

@Haslinda
yep, betul. daging die pejal

MRS. K said...

@eima
loh.. nak takot mende nye. ngap ajo.. same je cam ayam biasa

MRS. K said...

@Farra Dhelina
a'a.. daging die tak liat cam tu la. cam ayam biasa, tak liat mana pon

MrS. F!zA said...

kt kpg dulu byk...tkut nak dekat bila dekat dia kejar orglah ayam ni..haha.mmg sedap pon ayam ni w/p liat2 sikit..

.::Lynn::. said...

Rendang MIL u sedap

hyazz said...

xpernah makan lagi...hehehe
ingatkan adik hadif...rupanyer dia nyer spupu yg nak coming soon yer...aper2 pon...nak jugak adik hadif nyer

Ena said...

owh..
ena tak sure pernah tengok or ena dah lupa ingatan.. or mungkin juga pernah makan.. ahahahha.. nak jugak tulis ni.. ;P

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

jue penah bela ayam gajah nie! best sgt sebab dorang nie jinak tau sebenarnya... macam ayam serama gaks.... sekali dorang lari, bontotnya bergegar!!!! hehe

BIONIC WOMEN said...

x pernah dgr ayam gajah..huhuhu..
syok betul tgk rendng tuh...ase nak makan rendang ler plak