Lepas kawin baru nak belajar masak...



Sekali-sekala, nak jugak berehat dari masuk dapur kan? So, alang² Makteh hadif dok ngan kitorang, suh la jugak die ke dapor.. nak merasa bakal pengantin punya air tangan... huhu.. makteh ni kalau kite suruh baru die buat.. kalau tak suruh.. hermmm... 

we all ni nama je mak ayah keje tukang masak, tapi anak nya tak turun pulak bakat masak tu! huhuuh... T___T. makteh boleh masak, tapi yang simple² je la... kalau masak kari, masak lemak, tomyam tu memang die serender lah! bila saya ajak die tengok cara saya masak, die cakap 'lepas kawin baru nak belajar masak'.... muahahaha... suka ati kau lah! laki kau! muahahaha.... 

jom tengok hasil air tangan makteh! tapi dengan guide saya lah! 

 hidangan makan malam...

 ayam masak kicap

 sayur kacang

 telur dadar

yang ni paling sedap!!! daging masak merah... 
tapi beli kat kedai lah! hehehe


ok la kan? bukannya tak pandai masak.. malas je lebih.. huhuhu... die cakap saya dulu pun tak pandai masak... lepas kawin baru nak belajar! hahaha... die tiru mentor rupanya... kekekeke...

uolls mesti pandai masakkan? jelesss gilerr tengok kak ayu , FarraD & eily rajin ke dapur!!! 


14 comments:

eima said...

aku pun tak pandai masak ..
pastu pemalas plak tuh ...hahaha
seb baik laki suka mkn kat kedai ..samade aku masak tak sedap @ die syg binik die la...hahhahah

mama tisya said...

kita pn tk pandai masak sgt tp utk bg hubby mkn okla..nasibaik die bkn jenis cerewet..mkn apa saje bini msk..heheheh

.::Lynn::. said...

ingankan sardin tadi.. rupa2nya daging masak merah...

Bionic women said...

eh, kita pun bukan pandai sangat...hubby kita plak jenis hentam sajer. x pernah komen..
lagipun jgn samakan ngan kita, kita x kerja, memang wajib ke dapur tu..hehe

etiey.com© said...

heheheh lebih kurang je! jarang kan jumpa para remaja yang pandai masak melainkan lepas kahwin baru masing2 nak ke dapur.. tapi ada juga la kot yang rajin seblm berlaki

♥MiZz-siHa♥ said...

xpe..lps kawen pon leh blaja masak...hentam je..lame2 pandai la..hehe
janji bleh telan

Nora said...

kita pun tahu masak jek sebelum kawin tapi ta kpandai... lepas kawin baru praktis..oklah sket ... bila dah ada anak ni barulah semangat sket sebab anak2 suka makan :)

kakngah said...

alahai... aku dulu baru2 kawen tka gak pandai masak. first time buat kipap, sekilo tepung masuk tong sampah.. hihihi!!!

haslina said...

hik hik. suka statement tu sebab saya pun gitulah dulu.

kak long said...

memang suka memasak dari sklh rendah lagi..klu mak ke dapor..kaklong pun sibuk tanya itu ini....skrg hasil nya..mak pulak suka kalau kaklong masak bila balik kampung!

LiErOSe~QiEmi said...

wei... aku tengok lada beso sama naik banyaknye dgn kacang hihihihi

ok la tu.. aku pun lepas kawin baru ok skit skill masak hikhik

Nad @ MamaZakwan said...

kite lagi la..
mak kite tak bagi masuk dapur, tolong2..so, camne nak blaja masak?
last, pas kawen gak la baru blajar sket...
mula2 mmg la tak jadik
tapi bak kata org jawa, prektis mek perfek..hehehe

Cik Kamoo said...

cooking is exciting!! saya suka ....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah kawin nanti blh bukak kedai kot hehe