Mee Kari untuk Dinner sambil layan AF9



Sabtu  lepas adalah merajin masuk dapur !
pagi² lagi dah buat nasik berlemak!
selalunya beli kat kedai jek! senang. huhuhu..

tengahari skip masak sebab hubby keje! so, kemalasan melanda...
then, teman makteh hadif pegi Nilai 3. cari hadiah untuk Hari Guru.
sekolah makteh buat konsep tukar² hadiah pulak!
setiap cikgu kena bawah hadiah harga atas RM20. hehehe...
so, balik keje kang nak tengok makteh dapat hadiah ape.. huhuhu...

lepas setel beli hadiah makteh, we all ke pasar Nilai 3 tu.
beli barang untuk buat mee kari...
dah lama teringin nak masak sendiri.
beli kat pasar malam asik tak sedap jek...
tak menepati piawaian tekak ku ini...

1st time nak buat mee kari nih!
kalau masak kari tu biasa lah, memang feberet hubby.

sebelum tu, memang dok meng'google resepi yang best!
semua resepi sama jek kekdahnye macam buat kari biasa..
then, saya cari resepi yang bahan die lain skit..
so, jumpe resepi letak udang kering + blend kulit udang.

 Mee Kari Udang Ibu Hadif

isi dalam ni udang, fishcake, kentang jek.. ayam n kerang tak letak.


rasa die??? bukan nak puji diri sendiri... tapi 1st time buat menjadik! sangggaaaattt sedap dan memang terasa kuahnya... hubby kasi thumb up! makteh pon cakap sedap... memang puas hati sangat² sebab mee kari yang dibuat sendiri melepasi piawaian tekak!!! lepas ni boleh buat lagi, ajak kawan² datang makan... hehehe...



p/s : hazama rocxxx that nite bebeh! lepas tengok persembahan hazama, terus terminat pulak!


8 comments:

MrS. F!zA said...

mak ai pon gemar mee kari dr mee kuah..asal tetamu spesel dtg je dia buat mee kari.. kerang wajib letak.. mmg umphh!

Pn. Zana said...

sedap eh nampak mee kari. buh la resepi..:P

MRS. K said...

MrS. F!zA ~ letak kerang lagi sedapkan? tapi kerang kat pasar dah abis, then hubby pon tak makan kerang..huhu

MRS. K said...

Pn. Zana ~ segan nak letak coz resepi sama jek. juz tambah udang kering, blend kulit udang.. tu jek

kak long said...

kalau buat sdri memang lebih sedap...lebih2 lagi boleh tambah2..tak kena bayar pun....!heheheh!!

Bionic women said...

sekolah hubby kita pun men tukar2 hadiah tapi rm30 keatas..

sedap jer nampak...bagi ler resepi..
ai biasa buat yg biasa2 jer..heheh

deelira@deeliraz said...

serius nmpk sedap. dah la belom bekpes.rasa berbunyi2 je perut ku ini. n kay ko telah menghasut sanubariku untuk buat mee kari sendiri weekend ni.. :p

♥MiZz-siHa♥ said...

wow!nmpk pon menarik dah tu...lame tol xmsk mee kari..hb kt pon penggemar kari..