Langkawi ibarat kampung halaman sendiri sebab tiap² tahun mesti 'balik' sana.....



..... balik sana kononnya~ kekekekee...

3 years back, yes! dah rasa macam kampung sendiri pulak. tiap² taon nak pergi. nak pergi... i love langkawi. tapi taon ni tak termasuk dalam list pulak... huhuhu.. sedih. 

nak balik 'kampung'! T____T

ni entry flashback la kononnya. tetiba jer teringat pulak kat Langkawi. tak jemu betul pegi sana. rasa banyak lagi tempat tak cover even 3 taon berturut-turut pegi... huh!


2008

~ honeymoon time ~ 
 
 kami kawin on Dec 2007. bulan Feb 2008 baru sempat pegi honeymoon. itu pon akak sepupu ajak join sekali. huhuhu.. memang takde plan pape nak honeymoon kat mana that time.

 masa ni sempat amik pakej Island hopping ~ pegi 3 pulau tu : Pulau Dayang Bunting/ Pulau Singa Besar/ Pulau Beras Basah. then masuk Underwater world dan naik cable car. tempat² sejarah semua tak pegi... shoping pon ala kadar jer.. periuk belanga semua tak beli, maklum la baru kawin masa tu. tak teringat langsung pasal periuk. huhuhuh...


 2009

 ~ dah ade anak satu ~

tak puas berjalan masa honeymoon, kami decide pegi lagi.. time tu MAS tengah buat promo. so, rembat terus. kali ni pegi sebab nak celebrate besday Hadif kat sana.. kelassss ko kan anak sambut 1st besday kat Langkawi. huhuhu...

time ni baru la sempat melawat Bird Park, Makam Mahsuri semua... dan paling penting masa ni dah pandai shoping macam mak-mak. kekeke.. sempat la rembat periuk belanga segala kat idaman suri...


2010

~ bawak mak mertua jalan² ~

Taon lepas pegi langkawi sebab AA promo RM 0 tu.. harus lah rembat kan? plus hubby nak bawak mak die pegi berjalan makan angin....


taon ni 2011, Langkawi tak masuk dalam list.. entah lah, ari tu AA buat promo takde keinginan pulak nak book lagi.. tup tup ari ni teringat. adeh...


tapi takpe lah, tak dapat pegi Pulau Langkawi, kite pegi PULAU lain... huhuhuuh... tercapai jugak hasrat terpendam nak pegi Perhentian!!!!

Perhentian memang superb!!!!

the BEST vacation everrr.............








dan terima kasih buat suami yang keluarkan duit poket bawak kami gi jenjalan saban taon... just untuk gembirakan hati isteri dan anak... tak kisah la tempat tu jauh atau dekat, yang penting kite tetap bersama ke mana jua....

abang, i knoe you read my blog, 

terima kasih sayang untuk segalanya ~ wang ringgit, masa, tenaga, kasih, sayang, dan segala pengorbananMU.... ibu & hadif love u so muchhhhh... *touching jab...

dan dengan ucapan :

























































bile nak bawak pegi Universal Studio Singapore nih??????????????????


hehehehe...  muchx

8 comments:

mama tisya said...

tiap2 thn ek..kita pegi thn 2006,2008 & 2010...dh bosan rsnye..heheheh..nk p tmpt lain...USS tu pn dlm senarai gk tp tktau bila nk smp...hehehe

cikmOt said...

aku pun teringin p uss ni...member dok sana kata nak belanja...tapi kena tunggu aku wat pasepot dululah...hahha, aku p sorang2 jek... :P

@e_da said...

i like langkawi.. leh shopping2.. ehhehe..

Ilhamny.com said...

yes, linda pun suka sgt2 gi langkawi.. berkali2 pergi pun x jemu, tmpt dia simple, x besar sgt, senang explore..tenang... tp taun nih tukar bandung nak tgk tmpt org lak, taun dpn ingat nak gi langkawi blk...

Mama AA's said...

i like langkawi 2...

mama tisya said...

eh silap bkn 2008 tp 2009...hehehe

.::Lynn::. said...

ada udang sebalik mee rupanya

[-suziey-] said...

waa tiap thun pegi ek..hmm rs mcm dh 2 thun xpegi langkawi nih..ekeek:D