Makan² Kenduri Kawin Adat Indonesia



Malam Sabtu lepas, saya ikut makteh hadif pegi kenduri kawin kawan die. saya kenal kawan die ni, coz die penah datang umah. kenduri buat di Danau golf club UKM. sesat barat jugak nak mencari dewan tu, dah la malam, then dalam ukm tu pon gulap-gulita. huhuhu...

 sampai dewan, tulis sepatah dua kata untuk pengantin dulu..


 majlis ni sempoi jer.. takde pelamin bagai... just makan² untuk family n frens.


 kawan die yang kawin, die yang teruja.. ahaks..


nasik-daginghitam-ayam-papadom


 puding apentahnamedie


 my favvy ~ satey ayam!


mesti kawan² makteh yang dok satu meja tu dok mengata haku snap gambo makan... muahahaha.. *AAK?


bertepuk tangan si hadif bila dengar paluan kompang n nampak pengantin masuk dewan. hahaha...


 the arrival~

eceli, wedding ni ikut macam adat kite jugak... cuma baju the family je ikut adat Indonesia.. hehehe.. tapi juz a simple wedding..


 penyambut tetamu ni terdiri dari junior² makteh di usim... dorang kena pakai costum warna-warni ni ikut adat indon la kot.



 inilah pengantinnya - kak dija n hubby


costume of kos from indon la kan? cam berat jer atas kepala kak dija tu. nampak beno cam susah nak makan. huhuhu..

kak dija bertemu jodoh dengan orang pahang.. eceli, kak dija n family asal dari Jakarta. dorang dok di mesia lebih kurang dalam 10 taon... dulu stay di Kelantan, now dah pindah ke Nilai.



see, happy face! kenyang giler malam tu...




6 comments:

eB ezrin said...

unique, i lioke :)

dilazfamily said...

pengalaman yang best.sian tengok pengantin perempuan tu sampai tertutup separuh muka dia

Sidratul Muntaha said...

aku pnh tgk menda aloh pengantinpmpuan pake dl citer indon ape ntah..
mmg berat tu...

eima said...

kire nye kad pengenalan mak pak die merah la ni ek ...

klu ikut bebetul kenduri indon mkn tak de kerusi ... cam hi tea tu ... huhu

aDieyZa said...

mcm berat jer kan aksesori kat kepala tu.. tp apapun, mmg unik..

Pn. Zana said...

hadif tepuk tangan. Ammar penakut bunyi kompang..huhu