Jom deco umah baru!



baru lagi kot coz tak sampai 2 bulan lagi pindah! hikss....





tapi ni entry flashback la... masa kejadian adalah awal Ramadhan dulu. time tu still dok di Nilai lagi. hehehe... dok ingat nak publish tapi tertangguh² LOL! ^__*


ari tu sebelum pindah umah sempat terjah Nilai 3. nak beli barang skit untuk umah kuaters. so, otw nak balik tu ternampak pulak khemah merah ni depan kedai tenQ. haruslah benti kejab coz mata dah terbeliak tengok sale!sale!sale! tu. hehehe...

 english style deco!



 terus terpikat kat bantal ni... harus rembat!



 harga pon murah. 2 bijik bantal RM16 sajok! so, borong 2 ketul.



 bantal tu kasi landing kat sini... kerusi ni bawak dari umah Nilai.. kerusi ikea hadiah dari Mem Aiza sempena housewarming dulu.. die dah pesan suh bawak sekali kerusi ni kalau tak die merajuk! hehehe...

asalnya kerusi ni letak kat porch kat umah Nilai.. so, kotor la skit coz dok luar rumah kan... ingat nak polish. tengok la klu rajin nanti buat la... tukar cat ke warna putih ke... ermmmm....



then, teringat ada beli bekas lilin kat ikea.. banyak lagi tak guna.. so, letak la skali jadi penyeri #kononnya...


 frame pon tak gantung² lagi! so, nampak dull je umah. tunggu nanti la kot coz ingat nak beli cermin besau dulu.. so, nanti sekali gus gantung semua... jimat masa dan tenaga.. huhuhu...


13 comments:

mama tisya said...

best deco2 umh sendiri...nk2 english style

eima said...

aku tak pandai deco ni.. asal boleh duduk tido ngan mkn sudah...muahahahha

mommyYen said...

cantik tu...hehe

LiErOSe~QiEmi said...

pandai ek ko deco2.. aku ni sokmo je tgk deco2 kat tv.. tp nak apply kat rumah terus kaku.. tak pandai ahahaha

Aleyn said...

Nice....teringin nak letak set tempat duduk kat depan umah...tp kawasan x besar....huhu

♥cikmOt♥ said...

aku sejak anak membuas ni, nak deco terlebih tak pat la weii...lagi pun ruang terhad

BabyIntan said...

Yup, suke suke ;) Best kan deco-deco nie kay.

MamaYatie said...

takper..slow2..nak wat sekaligus kang fingsan la jwbnya...hehee

ummiaqeef said...

aku letak lilin dlm holder dia kat rak tv, aqeef sik nak tiup je.. penat bapak dia pasang api - dia tiup - pasang api - dia tiup.. wakakaka..

MRS. K said...

mama tisya ~ rumah i takde konsep.. caca merba.. huuh

eB ezrin said...

cantek :)

SyaNa said...

aku sokong kusi tu cat kaler putih
cantek uolsss

ZaNa aDieyZa said...

murahnya bantal tu!! harus terjah ke nilai jugak la mcm ni..