Bajet 2012

 .
ohhhh.... tak sabar nak tunggu PM bentang Bajet 2012.. tapi sbenonye excited tang PM umum naik gaji/bonus jer... huhuhu... yang lain tu tak berapa nak amik tahu... isk..isk...

ape yang aku dengo dari mulut opismate, PM akan umum :
  • gaji naik up to 40%
  • umur bersara up sampai 60 tahun. what???? yang ni aku tak setuju la kot! cukup² la takat 56 tahun... tak larat ahh nak keje sampai 60 tahun... adeh...
  • bonus??? erm... tak dengo pulak tapi macam takde je coz haitu dah dapat bonus separuh gaji sempena raya...


oh, haitu aku ada dapat baucer Anakku RM100 sebab redeem susu si hadif. baucer tu dah selamat aku guna RM50... so ade belen lagi RM50.. aku redeem kat Anakku Alamanda... 

 barang ni jer dah RM51.40 tak silap aku... botol susu, mandian, pencuci botol. perghh.... giler mahai barang² skang... memang patut pon dapat kenaikan gaji.. ngehngeh....

aku ingat nak beli suor jeans si hadif kat butik tu.. sekali aku tengok harga die tak menahan... baik la aku beli kat Parkson.. lagi murah!! then, tak banyak pilihan sangat la baju-bajan dalam tu... 

so, belen baucer tu nanti aku ingat nak beli hadiah newborn baby iema manje n izan cikmot je lah! hehehehe...

11 comments:

Chekgu Azrine said...

tak sabar gak!!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hopefully dapat lah kan dua-dua..wahahahhaha...kot-kot lah hari tu kasik 1/2 bulan je bonus..hujung tahun tambah 1/2 bln ke kan? hahahahaha. dan..lepas ni kalau naik gaji..abes lah barang naiikkk!!

♥cikmOt♥ said...

uikss....bajet bajet...sana sini hot topik sal bajet ni...

tapi yang tang umur bersara sampai 60 tahun tu aku tak berapa setuju...kalu time tu dah nyanyuk camner...adehh...dah tua2 patut dok umah jek, main ngan cucu...tu pun kalu umur masih panjang...hahaha...


ehem ehem...aku takmo adiah bedak ek...lalala...

eima said...

waaahhhhhhhh nama aku listed la ...

Lelaki Ini said...

wah!
seronoknya!

Rizziela said...

Memang x sabar nak tunggu Budget..

Barang-barang sekarang memang tak menahan mahalnya....

Ya ALya said...

bestla kwn2 dapat gak....

hyazz said...

ooh mak!!..memang mahal kan barang2 sekarang...mintak2 la dapat nek gaji lebih...hehee

eB ezrin said...

wah shopping x ajak kiter :)

@e_da said...

harap2 naik gaji la kan... aminnnnnnnn

hajarus said...

bestnyer org gomen nek gaji... ;d