Kota Sejarah!

.
.
.
Macam tak lengkap rasanya kalau pegi Melaka tapi tak pegi Kota A'Famosa - bekas kubu pertahanan Portugis berusia kira-kira 500 tahun. ni adalah destinasi wajib hokey! lagi pon cantik untuk snap² gambo...

ni kali ke dua sampai sini... first dlu taon 2007.. percutian bujang sbelum kawin -  berdua dengan kak CT.

Meeting habis awai pagi Ahad tu. so, lepas check out kui 12, lunch dlu kat hotel then baru meneruskan misi melawat kola sejarah! lepas puas bejalan baru balik Putrajaya.. rasanya kami keluar dari Melaka kui 4 petang camtu...

mood nak mengarang pon kureng, so layan gambo je la yer... all pics snap guna blackberry sajok n edit sikit²...


suker gambo ni... lori hadif pegang tu beli kat medan depan kapal besar. merengek² die suh beli.. mahai lak tu.. tapi beli jugak la nak kasi die diam.. padahal kat umah besepah lori cam tu.. haiii la...



pic ni jadi wallpaper pc kat opis... bagus jugak beli lori ni sebagai upah posing ngan mak die... hehehe...



gambo ni pon cantik kan? ngeee.........



korang tengok kaki hadif tu! melentikkk uolls. kalah mak die...



belakang gambo tu yang macam 't' tu pedang ke ape ek??? aiseh... salah port la plak...



dah dapat lori senyum manjang... cakap je 'Hadif senyum'... terus die senyum.. sonang keje mak!



merasa gak naik beca... RM20 satu beca. sebenarnya malas jalan dari parking ke Kota Afamosa ni.. kekeke.. ye la, si hadif ni dah tentu² nak berdokong jer.. so, kite play safe. hahahah..



ketapi yang tak bergerak²...



ade banyak lagi gambo... malas nak letak banyak kang muak pulok! huhuhuhu.... eh, sape yang cakap Melaka boring?? Melaka the BEST hokey... banyak giler kot pembangunan yang Datuk Seri Mohamed Ali Rustam buat untuk Melaka... memang brilliant lah beliau... salute!


.

12 comments:

syariza09 said...

wahhh...saper yg ajar kaki lentik2 ni hadif??

dh lama x jln2 melaka

ummiaqeef said...

aku last jalan2 melaka dulu mase honeymoon baru² kawin, hehe..

ytekecik said...

selamat datang ke kampung halaman saya..hahahhaha bangga nyer ramai g bcuti kat mlaka

bukhairiah said...

Melaka mmg best, ai y dok melaka ni pon lom bis tawaf lg...moh le dtg umah ai plak..

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. lepas nih..kalo nak ajak hadif posing..kena umpan sesuatu.. tengok,semua gambar menyengih jek..kikiki

Nad @ MamaZakwan said...

best, best..
planning thn depan nak bawak zakwan n baby plak gi melaka...
;)

wpun dah byk kali pegi (masa kecik2 dulu la..), tp nak gak pegi lagi, heheeh..last pegi masa 2003 huhu!

hajarus said...

encem tul hadif ni.... suker tengok... beso nanti sure lg encem...

hjr br 2 kali je jln melaka itu pun x dpt jln2 sgt pun sbb sekali g kenduri & sekali lg sbb g berubat... dpt la jln2 sat ja kat area afamosa tu je... bile la dpt g sana sbb holiday agaknyer...

eB ezrin said...

mmg cantek, i love all the colors.
eb nih suker itam puteh. sbb ari2 dok men ngan kolor kot? hik3

eima said...

tantek nye dress ko...i like....


dah layak jd fesyenita dah ni ...

hadif dah besar dah ni...comey.....

[s.u.r.i.a] said...

saya pun rasa bertuah jadi orang melaka tapi bila orang tanya jalan. fail! hehe.

~aSHa~ said...

cantik baju pulkadot tu

kayyana said...

uwaaa..mak hadir posing dengan baju polkadot... mcm tau je beli kat mana.. hahaha...seronoklah hadif leh g jenjalan lg.. nak upah senyum kene beli lori lagi.. hahahah