Atas Permintaan Ramai ~ Deco² Tingkap Dapur

.
.
hahahaha.... permintaan ramai la sangaaaattt kan? :b
kalau korang tak mintak pon, aku tayang jugak.. heheheh
dah itu je modal nak update belog... ngeeee~

ni sambungan entry semalam yek! - Deco Tingkap Dapor


ni keadaan sebenar sebelum aku make over... ade ke patut kak azs cakap cam setinggan bangla?? mana tau kak?? macam selalu masuk je umah bangla tu! ahaks... sedih ai tau.. sobsss

jom tengok hasil lepas make over!!!
































































taraaaaaaaaaaaa.............

cantik tak uolls??? baru la tak nampak cam umah setinggan ye dak kak azs??? hehehe...


aku pasang tinted tu separuh jer.. guna dalam 4 keping.. harga sekeping RM5 dekat daiso.. macam² jenis corak pon ado.. blind/bidai tu pulak beli kat Nilai. beli dah lama dah masa mula² masuk kuaters, tapi perasaan nak pasang tu takde.. tu pasal guna kotak je untuk tutup tingkap tu. hahahaha.... aku amik bidai ni sebab kaler die ijau, lain dari yang lain kot! nampak sejuk sikit mata bila masuk dapor! ngeee~

teacher Azimah tanya nape tak pasang langsir??? hurmmm... aku kurang gemar kot letak langsir! tingkap jenis camni lagi menarik kot klu letak bidai sebab tingkap ni tinggi... hehehe...


dah siap deco, baru la dapat aura rajin ke dapur..... hehehe...

well, Hendak Seribu Daya, Tak Hendak Seribu Dalih!!! hahahaha.. yang penting kena RAJIN!

.

10 comments:

SYANI said...

Hijo.... feveret kaler ai..

mamyharraz said...

dpt makeover dapur mmg best ;) baru semangat nak luang masa kt part situ kan.

cantik after berbanding before ;)

Mama'cfa♥ said...

de mud masak la kan.. pistt msk pe arini

syariza09 said...

hahaha...sentap la tu.
deko camni baru la leh masuk program Kak Nita..ASTANA

Nad @ MamaZakwan said...

letak langsir takut nnt berminyak langsir tu...
lama2 itam
baik pakai blind ni jek, senang, hehe

ShimaSalleh said...

Samo la shima pon xsuka letak lgsir kat dapo. Nak2 tu akak nye dekat ngan sinki mau bertahi lalat nti. Kalo letak pon shima cari yg sekerat je. Anak2 langsir je, ado ko? hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Cantik lak bila dipakai bidai camtu..tingkap umah k.atie pakai langsir tp separuh tingkap jer..
Takut jadi hitam kena minyak/masakan masa masak kat dapo...

MRS. K said...

ShimaSalleh ~ byk kak jual anak langsir tu.. kat daiso pon ado.. lawa2

eima said...

aku suka ko nye tirai tu ..... mai deco umah aku plak ...sesambil mai sapu sampah sekali ek

::NureeN:: said...

dlu ada plan nk tarok gini gak tp cr yg jenis kayu x der saiz.. so tertangguh smpi skrg.. yg pasti jenama pencuci pinggan kita sama hahhaa cuma nureen suka yg apple :)