Tips and Guide to Universal Studios Singapore

.
.
aku nak habiskan entry USS kat sini je kot... eh, ada satu lagi entry USS yang aku nak taip - Percutian BAJET ke USS. mesti ramai yang suker nih.. huhuuh... aku rasa cite sikit² dah la kot, takyah cover setiap zone dalam USS tu.. huhuhu... malas nak menaip sebenonyer.. tapi kalau korang google, banyakkkk giler blog yang review setiap zone... so korang boleh check sendiri la yer.. heheheh...

untuk panduan cara nak ke USS dari Airport Changi korang boleh refer kat label Universal Studios Singapore tu yer... dalam entry ni aku just nak share tipss je untuk sesape yang nak pegi sana...


 jom tengok tips² yang mungkin berguna untuk korang!



1) Beli tiket masuk online
.
 dinasihatkan untuk beli tiket secara online specially time weekend/school holiday untuk mengelakkan tiket habis!
.
nak beli TIKET MURAH?

korang hanya perlu sms atau emel Rosmanizah Abdul Rahman untuk dapatkan tiket dengan harga murah! korang leh contact akak ni tru FB or tengok iklan die kat mudah.my.



2) Bawak bekalan dari Rumah, etc

Sebab takde orang check beg pon masa masuk tu, korang boleh lah bawak makanan+air. bawak ler roti, jajan, nasi goreng ker, meggi ker.. hiks.. 



3) Toilet USS ada Air

sebelum pegi USS, aku banyak gak study belog² yang penah buat review pasal toilet USS takde air. depa pesan suh bawak wet tissue... tapi ada satu blog ni *tak ingat blog yang mana - dia ada bagitau toilet USS ada je air.. so aku pegang yang tu la... tapi still aku bawak wet tissue. aku masuk 2 toilet dekat zon berlainan, ade jer air.. tapi SATU TOILET je la ada air : toilet cangkung HUJUNG SEKALI.......



4) Bawak Botol Kosong 

kat sana banyak water dispenser/water cooler camni... bersepah! so untuk menjimatkan duit, bawak la sesiap botol.. leh refill je air kosong nih. huhuhu...

 .
.
5) Baju Hujan
dekat zone The Lost World tu, ada games yang memang akan basah kuyup. so kalau korang memang niat nak main game tu, sila la beli baju ujan sesiap kat Mesia. hehehe.. kat sana pon ada jual tapi mahai sikit la.. aku tak main pon game ni.. takmoh basah!! dan jangan lupe bawak underwear/bra/baju lebih.. huhuuh....



6) Express Lane
kalau sayang duit takmau beli tiket express lane tu, korang leh naik ride banyak kali melalui lorong Single Rider - maksudnya korang akan memenuhkan ruang kosong yang ado... huhuuh.. dan masuk je pintu Utama, ikut la belah kiri iaitu zone Madagascar. start ride/games lite-lite dulu. huhuuhh...



6) Bergambar dengan Cartoon/Film Character
.
bila nampak je patung² berjalan nih, baik la korang cepat² beratur untuk bergambar ngan depa... coz belum tentu korang akan jumpa lagi untuk 2nd time yer... aku kalau que panjang sangat takde la gigih jugak pegi beratur.. snap dari tepi sudah.. muahahah...
.
.
itu je kot TIPS yang aku rasa penting... huhuhu.. kepada yang berniat nak pegi tu, sila la pergi.. Best Giler! takkan menyesal punyer....

.

2 comments:

|| NaFiRaa || said...

tips yang sgt berguna.. tq..:)

MRS. K said...

|| NaFiRaa || ~ ^________^