Dulu Lain Skang Lain

.
.
meh nak habaq mai... aku da bosan tahap gaban dah ni xtau nak buat apa kat umah. Ye la since last week kot dok betapa.. huhuh.. aku rasa aku mmg tak sesuai la jadi surirumah sepenuh masa. huhuhuh... Nak tgk tv dah tentu la x dapek dow.  mentenet pagi petang siang malam pon bosan jugak! Umah? X larat kemas dah, jab lagi sepah balik.. Nak kua x boleh coz hadif xleh tededah sgt.. Haip! Tak baik mengeluh :b

Ok. back to the topic!

Mainan budak dulu dan budak skang~

Bagai langit dan bumi dari segi function n harga. huhuh. tab made in taiwan tu harga rm650. brick game tu dlm 6-8 hinggit kot beli kat mydin.. Si hadif langsung tak reti main brick game tu. takat tekan2 bunyi muzik dia je la.. padahal aku dlu tu la mainan rebutan ngan adik badik.. Nak main pon kena tunggu turn. mewah betui budak2 skang. tapi ape pon kembali kepada parents jugak ye dak? masing2 ada acuan sendiri cara nak corak anak! jangan sampai anak melampau manja sudehhh.

Ok. aku da bosan. tsktsktsk


Sent from my BlackBerry® Smartphone

6 comments:

eima said...

aku hampir beli GPen m'sia brand utk fahim ahad lepas ...huhu tp itu budak tak mo ... nk iPad...amboi2

tah la aku dah lama dah ajar anak ngan gadget ni ...so dah tak leh tarik blk la.... cuma mampu kontrol je la skrg ni

:: Mrs.Eady :: said...

same la bosannnnnn.....aduyaiii..

mama aleen said...

hehe.. budak2 zaman sekarang.. reza pun berkepit psp ja..

~aSHa~ said...

aku pun tgh usha mainan yg budak skrg tu tuk 2 org di rumah tu....

Chekgu Azrine said...

anak saya meronta2 nak ipad..baru umur 4 tahun tuh..hahaha

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

samalah kita, dulu suka sangat main games brick games tu, dulu games tu mahal kan, yang ori punyer Rm30 - RM50 lani yang cikai camtu kat pasai RM5 pun leh dapat, tapi cepat rosak