Next Vacation..............

.
.
waahahahhaa.... bukan main lagi kan? puasa baru 4 hari, raya pon lambat lagi... tup-tup nak pergi bercuti pulak!!! huhuhuhu....

takde la... memang dah lama aku plan nak bawak family belah hubby pegi bercuti... dekat² pon okey as long kita berkumpul ramai².... dan tempat yang aku dok usha setelah sekian lama ialah......













Rumah Peranginan Persekutuan Morib


 sebab pe aku nak try bercuti kat sini??? 1stly ofkos la sebab MURAH!! hehehe... 2nd, sebab tepi pantai... boleh buat macam² aktiviti pantai... pastu malam tu boleh bbq ramai².... meriah gitew...

tapi tau je la kan klu dah nama umah percutian kerajaan... dah tentu SUSAH nak dapat! asik fully booked sajok... so pagi tadi sesaje la aku gatai pegi tengok web BPH.. sebelum ni pon aku dah banyak kali tengok, tapi yang aku target sokmo takde kosong...

aku nak booking BANGLO 3 BILIK... yang ni memang susah nak dapat.. dah la ade bape bijik je kan?? tips nak tempah umah persekutuan ni ialah kite kena rajin usha website die... bile ada orang cancel booking, otomatik tarikh tu akan kosong... so apa tunggu lagi????

untuk sewa BANGLO 3 BILIK hanya RM60 sajok! berbaloi²... semua peralatan dapo pon ada! tinggal bawak barang basah sajok... astro pon ada tau! eh, kat sini cuma ada banglo 3 bilik dan rumah berkembar (semi d) 2 bilik...

so, meh aku tepek kat sini tarikh² yang available buat masa ni! yang kaler hijau tu available la ek! klu untuk semi-d punya memang banyak lagi kosong... yang aku tepek ni untuk banglo sajok...

 September 2012


Oktober 2012

 kalau cuti sekolah, pempaham la ek! penuh dengan tanda merah je la... huhuhuh...


sape mau booking, leh klik link bawah ni.. tapi untuk kakitangan kerajaan sajok...

 http://peranginan.bph.gov.my/booking

 .

15 comments:

eyeyou said...

xpenah sewa umah persekutuan..cara bayar by cash ke tolak gaji?

MRS. K said...

eyeyou ~ bank in

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

WAH MURAHNYA MMG BERBALAOI2 LA kalo pi ni...leh masak2 sekali...

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. bercuti lagi... mesti best kan.. walaupon bercuti dekat2 jek.. janji ade masa berkualiti untuk keluarga..:)

Diksu said...

wah..yeke...murah gile..leh saya bawa family sy ke sane

Diksu said...

boleh saya bawa family saya..murah gila...

Chekgu Azrine said...

morib best jugakkan.. tak penah lagi try usha2 umah persekutuan.. nanti blh cuba la..

Diksu said...

wah...murah nye.mase check in tu ape perlu bawa>???bukti booking?

mama tisya said...

best la kakiygn kerajaan jimat duit

MRS. K said...

Diksu ~ ic jer

SyaNa said...

aku pernah tido umah ni
ikut kakak ipar aku dia booking
:-)

eB said...

nk booking tuh leh cancel ker nanti?
takt tetiber ader hal?

Nad @ MamaZN said...

kalu kengkunun nak kay tolong book kan, maknanya kene bawak kay n famili p cuti sama2 la kan?
heheheh
sbb die nak bukti ic org yg book kan?

MRS. K said...

eB ~ boleh kot cancel...

Cute Mum said...

pernah tido sini tahun 2 tahun lepas.. makcik yang book.. kami menumpang jer.. oklah selesa..
semalam baru ayah kata rasa nak pergi morib dok kat sana.. nanti leh pergi mandi kat gold coast thme park..